instant fap

Rukometaši Katara pobijedili ekipu USK-a

U gradskoj sportskoj dvorani sinoć je odigrana prijateljska rukometna utakmica između kadetskih reprezentacija Katara i Unsko-sanskog kantona.

Ovaj sportski događaj izazvao je velik interes kod ljubitelja rukometa u našem gradu, jer je ovo bio prvi nastup jedne inostrane rukometne selekcije u Sanskom Mostu. Inače, kadetska reprezentacija Katara nalazi se na pripremama u Bihaću, gdje je prije nekoliko dana odigran Međunarodni rukometni turnir. Na ovom turniru, koji je organizovan od strane Rukometnog saveza Unsko-sanskog kantona učestvovale su reprezentacije Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Slovenije i Katara.

Pored odigranih utakmica na turniru, stručni štab selekcije reprezentacija Katara pod vodstvom istaknutog rukometnog stručnjaka Abaza Arslanagića, odlučio je da iskoristi svoj višednevni boravak u Unsko-sanskom kantonu, te u Sanskom mostu odigra prijateljsku kontrolnu utakmicu sa odgovarajućom selekcijom Unsko-sanskog kantona. Trener kadetske reprezentacije Katara nije krio svoje oduševljenje uslovima za treniranje, i gostoprimstvom koje ih je dočekalo za vrijeme priprema i boravka u Unsko-sanskom kantonu, a između ostalog i Sanskom Mostu.

Abaz Arslanagić, proslavljeno ime u svijetu rukometa, koji je u  dosadašnjhoj karijeri trenirao nekoliko klubova i rukometnih reprezentacija, trenutno je angažovan kao voditelj škole rukometa u ovoj dalekoj azijskoj zemlji. On je istakao kako Katar ulaže velika sredstva u razvoj ovog sporta, a posebno u razvoj mladih rukometnih selekcija, koje poslijednjih godina bilježe zapažene rezultate na međunarodnoj sceni.

Kadetsku rukometnu reprezentaciju Unsko-sanskog kantona, u ovoj utakmici, sa klupe je predvodio Ibrahim Alihodžić, inače trener Rukometnog kluba „Sana 7“ iz Sanskog Mosta. Obje selekcije pružile su zanimljivu i dopadljivu igru, a bila je primjetna borbenost i zalaganje svih igrača. Međutim, na kraju je došao do izražaja kvalitet reprezentacije Katara, njihova međusobna uigranost i veći broj zajedničkih utakmica u reprezentativnom dresu, koji su na kraju savladali selekciju Unsko-sanskog kantona rezultatom 37 : 16.

KOMENTARI