instant fap

Rukometna poslastica: “Sana 7” dočekuje “Kakanj”

Rukometna poslastica: “Sana 7” dočekuje “Kakanj”

Predstojećeg vikenda igraju se utakmice 8. kola Prve rukometne lige Federacije BiH grupa sjever. Kad je riječ o nastupu kubova iz Sanskog Mosta, rukometaši „Sane 7“  novi prvenstveni okršaj ponovo imaju pred svojom publikom.

U goste Sanjanina dolazi  jaka i kvalitetna ekipa RK „Kakanj“, a utakmica se igra u subotu u Gradskoj dvorani sa početkom u 18 sati. Gosti su trenutno drugoplasirana ekipa prvenstva sa 15 osvojenih bodova i najavljuju da u Sanski Most dolaze po nove bodove. S druge srane „Sana 7“ je na petom mjestu sa 12 bodova i bilasom četiri pobjede i tri poraza. Dakle, ovo je prilika sa sanski rukometaši iskoriste domaći teren i dođu du pete prvenstvene pobjede koja ih ujedno ostavlja u gornjem dijelu tabele. U RK „Sana 7“ i ovaj put očekuju veliku podršku sa tribina od svojih vjernih navijača i ostalih građana, a posebno omladine.
Rukometaši „Budućnosti“  u ovom kolu gostuju u Bihaću, gdje se sastaju sa tamošnjim istoimenim klubom. Bišćani su na devetom, predspolednjem mjestu na tabeli sa četiri boda, dok je „Budućnost“ na začelju prventvene ljestice bez osvojenih bodova.
U ostalim utakmicama se sastaju: „Žepče“ – „Bosna TS“, „Tuzla“ – „Lukavac“ i „Banovići“ – „Sloboda Solana“.

KOMENTARI