instant fap

Rukometni klub „Sana 7“ dobio sportsku opremu

Rukometni klub „Sana 7“ dobio sportsku opremu

Rukometaši Rukometnog kluba „Sana 7“ dobili su vrijednu donaciju sportske opreme, koju je za potrebe ovog kluba osigurao Hakija Eminić, uspješni poduzetnik koji trenutno živi i radi u Sjedinjenim Američkim Državama.
U doniranoj opremi, koja je iz ove prekookeanske zemlje putem pošte pristigla u Sanski Most, nalazi se četrnaest kompleta dresova i šorceva u kojima će nastupati seniorski tim sanskog rukometnog kluba. Kako saznajemo od rukovodstva „RK Sana 7“, ovo je već druga donacija u vidu sportske opreme koju je ovom klubu donirao Hakija Eminić, zaljubljenik u sport koji iako već dugi niz godina boravi u SAD-u nije zaboravio rodni grad.

On je također prije nekoliko godina ovom sportskom kolektivu donirao kompletnu sportsku opremu za treniranje, koja je uključivala dresove, šorceve i rukometne lopte, a posljednja donacija samo je nastavak započete saradnje. Trener Rukometnog kluba „Sana 7“ Ibrahim Alihodžić izrazio je veliku zahvalnost na donaciji, te je istako kako se radi o kvalitetnoj opremi koja će dobro doći rukometašima u nastavku takmičenja. Rukometni klub „Sana 7“ nedavno je započeo pripreme pred nastavak proljetnog dijela sezone.

S obzirom da je počela nova školska godina i da je okončan zimski raspust, na početku priprema u trenažni proces već je priključeno nekoliko mladih rukometaša iz juniorskog i kadetskog pogona, koji će u predstojećim takmičarskim iskušenjima dobiti priliku da se dokažu u prvenstvenim dvobojima. Uz zahvanost na doniranoj sportskoj opremi, iz rukovodstva Rukometnog kluba „Sana 7“ na kraju poručuju kako je svaki vid pomoći dobro došao, s obzirom na tešku finansijsku situaciju i uslove u kojima egzistiraju ovdašnji sportski kolektivi.

KOMENTARI