instant fap

Rukometni spektakl

Predstojećeg vikenda Sanski Most će ugostiti najbolje mlade igrače koji nastupaju za rukometne selekcije Katara i Unsko-sanskog kantona.

Prijateljska rukometna utakmica između juniorskih reprezentacija Katara i Unsko-sanskog kantona odigraće se u nedjelju 15. jula u gradskoj sportskoj dvorani sa početkom u 20 sati. Juniorska reprezentacija Katara nalazi se na pripremama u Bihaću, gdje je prije nekoliko dana odigran Međunarodni rukometni turnir za juniore. Na ovom turniru, koji je organizovan od strane Rukometnog saveza Unsko-sanskog kantona učestvovale su reprezentacije Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Slovenije i Katara.

Pored odigranih utakmica na turniru, juniorska reprezentacija Katara iskoristiće svoj višednevni boravak u Unsko-sanskom kantonu, te će u sklopu priprema odigrati još dvije prijateljske kontrolne utakmice sa odgovarajućom selekcijom Unsko-sanskog kantona. Tako će Sanski Most u prvoj utakmici, u nedjelju 15. jula od 20 sati u gradskoj sportskoj dvorani biti domaćin selekcijama Katara i Unsko-sanskog kantona, dok se drugi susret igra dan kasnije u Cazinu. Svakakao vrijedi spomenuti da stručni štab selekcije Katara predvodi Abaz Arslanagić, proslavljeno ime u svijetu rukometa, koji je u dosadašnjoj karijeri trenirao nekoliko klubova i rukometnih reprezentacija, a trenutno je voditelj škole rukometa u Kataru, gdje radi sa najmlađim uzrastima. Iz Rukometnog kluba „Sana 7“, koji je u ulozi domaćina i organizatora pomenute prijateljske utakmice, pozivaju ljubitelje rukometa iz Sanskog Mosta da u što većem broju dođu u gradsku sportsku dvoranu i isprate ovaj sportski događaj.

KOMENTARI