instant fap

Rusi objavili službeno obavještenje o nadolazećoj apokalipsi

Ruski su političari i stručnjaci bili prisiljeni objaviti službeno obavještenje u kojoj ljudima pokušavaju objasniti da 21. decembra neće biti kraj svijeta. Na to ih je podstaklo nekoliko primjera opšte histerije.


U jednom je ženskom zatvoru, blizu ruske granice s Kinom, tako došlo do masovne histerije jer su se žene toliko bojale kraja svijeta i paničarile da je upravitelj zatvora morao uposliti dodatne sveštenike kako bi ih utješili i smirili.

U gradiću pored Moskve, uspaničeni građani pokupovali su sve zalihe šibica, kerozina, svijeća i šećera, a sve u iščekivanju apokalipse.

U Chelyabinsku je pak izgrađen ogromni majanski luk koji podsjeća na zlokobno proročanstvo i istovremeno moli za milost onoga ko posmatra s visina.

Situaciji ne pomažu niti brojni televizijski propovjednici i proroci koji svakodnevno dižu paniku, pozivaju na pokajanje i ulijevaju strah i grižnju savjesti u gledatelje.

Nekima od njih je čak zabranjeno i pojavljivanje na TV-u, što je opet dvosjekli mač jer neki gledaoci tek zbog toga misle da su govorili istinu i da ih neki zlokobni suverenitet želi ušutkati.

Radi li se samo o prirodnoj reakciji ljudi, koji osjećaju da se kraj približava i svom snagom se bore za opstanak? Ili je sve stvarno jedna velika propagandna mašina koja želi zastrašiti ljude i natjerati ih na kupovanje i nagomilavanje stvari?

Do 21. decembra još je malo vremena pa ćemo vrlo brzo saznati.

KOMENTARI