instant fap

Ružem povećajte ili smanjite usne

Postoji nekoliko tekstura ruža, a najpoznatiji su mat i kremasti. Za koji se opredijeliti?

Mat ruž nema sjaj i traje duže od ostalih, ali njegova loša strana je što suši usne. Kremasti traje nekoliko sati, pa i duže ako prije njegovog nanošenja stavite preko usana korektor. Idealan je za žene svih godišta, ali naročito za nešto starije. Ruževi sa sjajem namijenjeni su za veče, prenose nezavisne.

* Priprema usana: Kao što je slikaru potrebno čisto platno, tako i vaše usne moraju da budu u savršenom stanju prije nanošenja ruža, a to znači – meke i glatke. Hidrirajte ih pijući mnogo vode. Takođe, svakodnevno ih njegujte balzamom koji u sebi ima zaštitni faktor, naročito ako mnogo vremena rovodite napolju. Dok se tuširate obavezno sa njih skinite mrtve ćelije. Uokvirite ih olovkom u boji najsličnijoj prirodnoj boji usana.

* Punije usne: Da bi usne izgledale veće, koristite tamniju nijansu na uglovima usana, a svjetliju (ali u sličnoj nijansi) na sredini.

* Da velike izgledaju manje: Uokvirite unutrašnje ivice usne prirodnom bojom. Koristite tamnije, mat karmine, a nipošto sjajeve ili ruževe koji u sebi sadrže sjaj.

* Ruž i zubi: Ako imate tamnije zube, nemojte koristiti tamne ruževe jer će oni samo istaći nesavršenu boju zuba. Izbjegavajte koralne i narandžaste nijanse, a birajte pink i tamnocrveni ruž.

* Crveni ruž i crvena odjeća: Mnogi kozmetički stručnjaci slažu se u tome da ruž treba uklopiti sa bojom tena i kose, a ne sa bojom odjeće. Ali, kada nosite crvenu odjeću, pronađite ruž ili sjaj koji se slaže uz kožu, ali i uz garderobu!

KOMENTARI