instant fap

Ružna poruka navijača Levskog

Mnogo neugodnosti doživjeli su navijači i igrači Fudbalskog kluba Sarajevo tokom gostovanja Levskom u Sofiji.

Kratko ćemo se osvrnuti na samu utakmicu i kazati, odnosno još jednom podsjetiti da je Levski slavio s minimalnih 1:0 protiv Sarajeva u prvom susretu drugog pretkola Europa lige.

Ipak, nije poraz jedino loše po čemu bordo klub, ali i kompletna bh. javnost pamti Sofiju i Bugarsku. Naime, tamošnji “navijači” dočekali su doslovno na nož pristalice Sarajeva. Izvještavali smo o napadima Bugara na navijače Sarajeva, kao i o torturi policije nad gostujućim navijačima.
No, posebno je bilo ružno vidjeti veličanje ratnog zločinca Ratka Mladića od strane navijača Levskog. Veličali su Bugari i Željka Ražnaotvića Arkana, srpskog kriminalca i također ratnog zločinca. Nećemo prevesti što piše na transparentu kojeg su izvjesili domaćini, jer doista takvim stvarima nije mjesto na stranicama sportskih portala.
Na fotografiji možete jasno vidjeti poruku “navijača” Levskog. Ostaje nam samo nada da će se jednog dana nešto učiniti po ovom pitanju. Ili će, kao uvijek, sve proći nezapaženo i nekažnjeno.

Sigurni smo da će navijači Sarajeva i na Koševu osvjetlati obraz i da slične neugodnosti neće doživjeti “navijači” iz Bugarske.

KOMENTARI