Ružnić: Nikada niko od nas nije uzeo niti jednu marku ili kahvu popio za neku uslugu 

Homeinmedia danas

Ružnić: Nikada niko od nas nije uzeo niti jednu marku ili kahvu popio za neku uslugu 

Skupštinska većina ignorira osobe sa invaliditetom VIDEO

Narodni evropski savez Bosne i Hercegovine predstavio je svoje kandidate u Sanskom Mostu.

Uveli smo planove integriteta, unutrašnje pravilnike, prvi pokrenuli provjeru diploma, donijeli Zakon o porijeklu imovine.

S ponosom možemo reći da smo završili mandat bez afera i da niko od nas, direktora, ministara ili bilo koga iz ovog tima vlade, nikada nije uzeo niti jednu marku ili kahvu popio za neku uslugu. I to je razlika između nas i njih – jasan je bio Ružnić.

Inače, svi kantonalni poslanici NES-a ponovo su na listama, a najviše ih se opet kandidovalo za kantonalnu Skupštinu. Također, oni su u NES stigli iz drugih stranaka, mijenjajući stranačke knjižice tokom mandata. Takav je slučaj sa Amirom Murićem i Nedimom Zulićem koji su došli iz DF-a, te sa Aganom Bunićem i Ilfetom Kadić, pridošlicama iz SBB-a. I bivši ministar Nijaz Kadirić je bio u SBB-u. Pored njih, iz aktuelnog saziva Skupštine, tu su još Irma Fatkić i Hajrudin Halilović.

 Mustafa Ružnić koji je u protekle nepune četiri godine pokazao ko je, šta je i kakav je. Do te mjere da ga preziru i ne vole ni u njegovim redovima. A telefonski razgovori koji su iscurili u javnosti i pokazali bahato ponašanje odlazećeg premijera, dovoljno govore o kakvom se političkom kadru radi. Ostatak ne treba mnogo predstavljati, dovoljno je samo redom nabacati nekoliko imena poput Agan Bunić, Ifeta Kadić, Amir Murić, Nijaz Kadirić, Sanel Bajramović, Nedima Zulić i dalje vam nećemo kvariti dan.

Jedna ovako kompromitovana ekipa koja želi da pod svaku cijenu upadne u udobne skupštinske fotelje koje, uzgred kazano, skupo koštaju jer daju mnogo para. Ove iz NES-a sigurno nije briga za narod, a to su do sada dosta puta i praktično pokazali.

Jedino što imaju i znaju jesu šepurenja pred kamerama i govorancija za skupštinskom govornicom što su svi odreda kopirali od bivšeg premijera Hamdije Lipovče, iako su mu istina loše političke kopije.  Dakle, samo govor i retorika koju djela ne prate. To više ne prolazi ni u Zanzibaru. Njima dajemo lošu ocjenu jer im je narod već dao takvu ocjenu na društvenim mrežama. Upravo zbog toga su se ugradili na vrh kandidatske liste kako bi osvojili još jedan mandat.

Iskreno se nadamo da će viša sila, ona božija, intervenisati i neće dozvoliti da ove manipulatore, kriminalce, preletače i internet-drkadžije gledamo i naredne četiri godine u Skupštini Unsko-sanskog kantona.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0