instant fap

S namjerom dođoh u veliki grad

Kako je vrijeme odmicalo tako je i Dnevni Avaz mijenjao svoju ureničku političku smjernicu. On sa ciljem iskrvljuje stvarnu sliku i narodu predstavlja lažnu percepciju svih dešavanja u ovoj zemlji. Javnost u Bosni i Hercegovini odavno zna da se Fahrin “Dnevni avaz” ne libi govora mržnje i neprofesionalnog novinarstva.

Svih predhodnih godina SDA je žarila i palila u Dnevnom Avazu, očito kada se od SDAovih kadrovaočekivala neka mafijaškorešetarska politika, a koju oni nisu ispunili, Zlaja je došao da sve zamuti. Mnogi su u Avazu prošli trnovit put, otpilike od najsposobnijih do najvećih lopova. Tako se i Zlaja godina nije ispuštao iz ruku avazovih novinara, od čovjeka koji je borce ABiH izjednačavao sa četnicima, preko idejnog tvorca antibošnjačke hajke pa sve do heroja i jedine epolitičke opcije. Radončić je optuživao Lagumdžiju da je u ratu krao novac od ARBiH, a u miru od studenata,naravno, kako Fahri duhne tako se i pisalo.

Čak smo jedne prilike i bili svjedoci kada je u emisiji 60 minita Lagumdžija rekao Fahri: „Četiri presude sam dobio na sudu za ono što se lagali o meni, a evo još tri koje ste izgubili zato što ste me stavljali na sud za ono što sam govorio za vas, da ste reketas, mafijaš..itd“. Još tada je… „Lagumžija služio kao sluga iz Karađorđeva, koji će u ime svih srbskih i hrvatski interesa Bošnjake stjerati u geto izolacije..“

Takav su odnos imali, a sada „mali sa kesom“ i „mali od skandala“ zajedno kreću u izolaciju Bošnjaka na svim poljima. Očito je da Radončić ne bira sredstva da zaštiti svoje sumnjivo stečeno carstvo. Jasno je da mu vlast mora pomoći u tome, jer ulaskom u parlamente osigurava sebi politički i bilo kakav drugi imunitet. Zna Fahro za onu narodnu „ako se ne može protiv, ti se uvuci u njihove redova i vladaj“. Jer ko će ga braniti kada dodje pred lice pravde, pa naradno država će ga braniti.

Jer, nije nepoznato da je Fahro godinama upravo isisavao novac iz budžetske kase štiteći vlast i tako postao najveća prevara u Bošnjaka. Također se godinama javno insistira, a što nikada nije urađeno, da se ispita porijeklo imovine Fahrudina Radončića. Upravo je ovo tražila porodica Selimović koja je danima i godinama ispunjavala stranice Dnevnog Avaza govorom mržnje. Radončić vrlo dobro zna onu „plasirana laž postane istina ako se u plasiranoj laži unese vrlo malo opće poznate istine (Goebbels)“ i to jako dobro iskorištava.

Poznato nam je da se ovim osvetoljubivim medijskim tajkunom bavila i ambasada SAD u Sarajevu. Tada je Radončić povezan sa Naserom Keljmendijem, koga bosanski mediji označavaju kao najvećeg “dilera droge”.

Čak smo u jednom od novinskih izvora našli informaciju da ambasada SAD-a tvrdi da je “Avaz” pokrenuo napad na policijske zvaničnike koji su radili na slučaju „Keljmendi“. Sad je sve više jasno da Radončić ulazi u politiku kako bi se zaštitio od suđenja za korupciju.

Ne sumnjamo da se “Avaz” pokazao kao moćno oružje protiv Radončićevih protivnika, naročito političkih autoriteta koji istražuju njegove uloge u korupcijskim skandalima.

KOMENTARI