Sa Hahova soko kliče – „Dobro doš'o Predsjedniče“!

Homeinmedia danas

Sa Hahova soko kliče – „Dobro doš'o Predsjedniče“!

Sjećanje na žrtve Pobriježja

Kandidati SDA Sanskog Mosta za Opće izbore 2022. godine, posjetili su i mjesnu zajednicu Pobriježje. Pred sami početak tribine kandidati su skupa sa mještanima Pobriježja položili cvijeće i proučili fatihu za sve žrtve proteklog rata ove mjesne zajednice.

Skupu se prva obratila općinska vijećnica i kandidatkinja za Skupštinu USK-a Alma Tulek koja je kazala  da širom Bosne i Hercegovine ima konstruktivne razgovare sa kolegicama i kolegama iz drugih političkih partija, da je međustranačka suradnja neophodna, ali da joj je žao što naši vijećnici SDP-a i NES-a u zakonodavnoj vlasti nisu prepoznali važnost međustranačkog dijaloga i zakonitog rada. Što je za posljedicu imalo dvije godine blokirane projekte naših sugrađana. 

Kandidatkinja za Skupštinu USK-a Zinajda Hadžić je istakla da joj je zadovoljstvo stati iza ovih kandidata koji su pored nje, te da je ovo spoj mladosti i iskustva koji će sigurno znati odgovoriti na potrebe svih naših građana. 

Hadžićka je istakla potpunu blokadu u radu Skupštine USK-a, što je za posljedicu imalo četverogodišnju opstrukciju naše općine. „Oni nam evo nekoliko dana prije izbora dodjeljuju milionska sredstva pokušavajući tako prikriti svoj nerad i bahatost prema našoj općini. Ne kažu nam da je taj milion iz granta koji je Vlada Federacije dodijelila kantonu i da je dogovoreno da općini Sanski Most od 34 miliona bude dodijeljeno 2 miliona. Javno im postavljam pitanje gdje je nestao drugi milion i da li je moguće da će i on završiti u Cazinu kao što su i prethodne četiri godine radili“, zaključila je Hadžićka. 

Pobrižani su kandidatima za Opće izbore uz otvoreni razgovor postavili pitanje o izgradnje doma za koji su skupili vlastita sredstva ali nikada nije došlo do realizacije.

Prisutnima se obratio i vijećnik SDA Muharem Šupuk koji je kazao da građani moraju pitati i druge političke partije za ono što nisu radili dok su imali većinu u Općinskom vijeću.

I aktivisti Bojančića, jednog od manjih SDA mjesnih ogranaka, smještenog na osunčanom proplanku povrh Pobriježja su upriličili susret sa kandidatima SDA.

Aktivisti SDA u ovom ogranku su upoznali goste iz SDA sa činjenicom da u ovaj ogranak ne svraćaju druge stranke svjesne da tu nemaju šta tražiti.

Jasno su gostima kazali: „Mi plakate kandidata SDA postavljamo na naše kuće s ponosom dokazujući da živimo sa idejom našeg rahm. Predsjednika Alije Izetbegovića.“

Zahvalili su se i svome komšiji – Kamberu kojeg tradicionalno u ovom ogranku zovu Predsjednikom, na svemu urađenom u proteklom periodu, ističući zahtjev da se sanira lokalni put kroz Hodavce. Upoznali su kandidate SDA i sa njihovom akcijom realizacije uređenja lokalnog mezarja.

Kamber im je odgovorio kako će ih SDA i lokalna vlast i u toj akciji podržati, a on im kao njihov komšija predaje prvu tranšu vlastite financijske podrške.

A nakon toga uz opušten razgovor, kahvu i nezaobilaznu lutmu nastavljeno je druženje na Bojančiću. Bojančiću u kome je sve SIGURNO – u kontinuitetu.  

Općinska organizacija SDA Sanski Most poziva svoje članove, simpatizere i sve zainteresirane građane na tribinu SDA čiji je poseban gost kandidat za Predsjedništvo BiH Bakir Izetbegović. Tribina će se održati sutra – u nedjelju (25.09.2022.g.), u sali kina „SANA“ sa početkom u 12:00 sati.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0