instant fap

Sadići dobili krov – Jer ste vi to omogućili

Sadići dobili krov – Jer ste vi to omogućili

Dani Kurban-bajrama koji predstavljaju radost i sreću svima, bračnom paru Sadić, Zećiru i Sadi, bili su prava noćna mora i veliko iskušenje.

Vatrena stihija je u kratkom periodu progutala krov i gornji sprat kuće, kao i popratni objekt koji se nalazio uz kuću. Sadići cijeli život žive od poljoprivrede i obnova tolike štete za njih same bi bila nemoguća misija. Dobrota našeg naroda ni ovaj put nije dozvolila da ljudi u nevolji ostanu sami.

Zahvaljujući donacijama vjernika putem sergija u našim džematima i donaciji iz socijalnog fonda našeg Medžlisa – “BERIĆET” Sadićima smo uspjeli osigurati kompletnu krovnu konstrukciju.
Ukupan iznos doniranih sredstava za ovu namjenu iznosi 5.516 KM, a sredstva smo uplatili na račun firme od koje je nabavljen građevinski materijal.

Od ovog iznosa, 4.800 KM je iznos sergija iz naših džemata, 300 KM je donacija Bilajbegović Sevle, a ostatak od 416,05 KM je iz socijalnog fonda “Berićet”.
Zahvaljujući prethodnoj intervenciji općinskog načelnika koji je iz budžetske rezerve za istu namjenu odobrio 4.000 KM sa kojom donacijom je ova porodica kupila crijep i oluke, Zećir i Sada su dobili novi krov na izgorjeloj kući.

Pred njima je još mnogo posla u saniranju nastale štete, ali im je uništeni krov bio najveća briga, a ujedno i najveći trošak.

Kažu kako im je najveća želja bila da prije zime uspiju pokriti da kuća ne zakišnjava, a za ostalo će se nekakao već pobrinuti. “I sve što smo do sada stekli, vlastitim je trudom i radom na zemlji (poljoprivredi) bilo, biće nekako. Da Allah Dragi dadne sve najbolje svakom ko je i marku dao da nam pomogne i da nikog ovo ne zadesi”, blagosiljaju na našem odlasku Sadići.

U ime našeg Medžlisa, hvala svima koji su svojim prilozima bili dio podrške ovoj porodici u njihovoj nesreći.

KOMENTARI