instant fap

Safet Sušić najbolji strani igrač “Ligue 1” svih vremena !

Selektor fudbalske reprezentacije BiH Safet Sušić nalazi se na prvom mjestu u izboru najboljeg stranog fudbalera svih vremena koji je igrao u francuskoj ligi. Osim popularnog Papeta, tu je i Vahid Halilhodžić, selektor Alžira, koji je zauzeo sedmu poziciju.

U razgovoru za portal Klix.ba, Sušić nije krio zadovoljstvo priznanjem prestižnog fudbalskog časopisa France Footballa.

“Za mene i našu zemlju predstavlja veliku čast što su dva igrača iz BiH među deset najboljih stranaca u Ligue 1”, kazao je Sušić i prisjetio se vremena kada je nosio dres Paris Saint Germaina.

“Ja sam u Francuskoj igrao osam i po godina u kojima je bilo izuzetnih utakmica. Ipak, dvije su ostavile najviše traga. Prva je kad smo osvojili Kup Francuske (3:2) u utakmici protiv Nantesa, u kojoj sam postigao jedan i namjestio dva gola. Druga utakmica je ona protiv Juventusa, kad smo igrali u Kupu UEFA. Njih se najradije sjećam”, kazao je Pape.

Među deset najboljih je i sadašnji selektor fudbalske reprezenatcije Alžira Vahid Halilhodžić, koji je u dresu Nantesa odigrao 163 utakmice i postigao 92 gola.

“To je jedno veliko priznanje, među prvih deset se nalaze veliki igrači”, kazao je Halilhodžić za portal Klix.ba. Osim toga, čestitao je Sušiću na prvom mjestu.
“Pape je imao privilegiju što je igrao na Parku Prinčeva i tamošnji navijači bili su zaljubljeni u njegovu igru, maštovitost i driblinge. Priznanje Safetu je ujedno i priznanje bh. nogometu i ono je u potpunosti zasluženo”, kazao je Halilhodžić.

Legendarni Štraus sa Grbavice, Ivica Osim, prvi čovjek Nogometnog sveza BiH završio je na 25. mjestu.

Deset najboljih stranih nogometaša u historiji koji su igrali u francuskoj ligi:

1. Safet Sušić
2. Josip Skoblar
3. Juninho
4. Salif Keita
5. Abedi Pelé
6. Carlos Bianchi
7. Vahid Halilhodžić
8. Delio Onnis
9. Rai
10. George Weah

reprezentacija.ba

KOMENTARI