Safet Sušić: Selektor je trebao biti Osim, Musemić ili Barbarez

HomeSport

Safet Sušić: Selektor je trebao biti Osim, Musemić ili Barbarez

Francuz iskreno: Pape mi je promijenio poziciju i napravio karijeru

Nekadašnji selektor BiH Safet Sušić je u razgovoru za N1 poželio prokomentarisao izbor Ivayla Peteva za novog selektora Zmajeva.

“Mislim da sada nema smisla više komentarisati. Dobili smo novog selektora i treba mu poželiti dobrodošlicu i sreću u kvalifikacijama. Znamo da neće biti primljen kako bi trebao biti primljen s obzirom na to da je malo ljudi bilo za njega. Kažem, odluka je donesena, ne može se vratiti i opet o tome diskutovati. Puno sreće novom selektoru i puno sreće u kvalifikacijama”, rekao je Sušić za N1 i dodao:

“Sliku u javnosti može promijeniti samo rezultatima. Vjerovatno će prve dvije utakmice biti ključne. Vidio sam da prvu igramo u Finskoj, a drugu protiv Francuske, ako uzmemo četiri ili bar tri boda iz te dvije utakmice može se mišljenje javnosti okrenuti. Mada bit će vrlo teško. Finska je ekipa koju je vrlo teško dobiti kod njih, malo koja ekipa im postigne više od jednog gola, onda dolazi Francuska, vjerovatno najbolja reprezentacija na svijetu u ovom trenutku. Samo rezultati mogu da promijene mišljenje javnosti. Treba momku čestitati na hrabrosti u ovakvoj situaciji, ja mislim da bi mnogi odustali, ali eto…”

Popularni Pape smatra da se ipak šansa trebala dati Amaru Osimu, Husrefu Musemiću ili Sergeju Barbarezu.

“Pa sigurno, meni su postavili pitanje Petev ili Barbarez i ja sam rekao Barbarez s obzirom na to da je vrlo važno da u startu imaš podršku publike i novinara i bivših i sadašnjih igrača. Ja sam mislio da će biti Barbarez. Mada po meni, onako kako ja gledam situaciju. Nisam protiv dolaska stranaca, ali to mora biti zvučnije ime. Pošto mi nismo bili u situaciji da dovedemo neko zvučno ime, trebao je biti neko od naših stručnjaka. Ili Amar s kojim se već nekoliko puta razgovaralo, ili Husref Musemić koga ja dobro poznajem i koji je izuzetan stručnjak. A onda između Barbareza i Peteva za Barbareza, jer je vrlo važno da u startu imaš podršku svih”, istaknuo je Sušić.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0