instant fap

Safija Jakupović pobjednica festivala sevdalinke u Sisku

Safija Jakupović pobjednica  festivala sevdalinke u Sisku

U organizaciji Bošnjačke nacionalne zajednice grada Siska i Sisačko-moslavačke županije, u sisačkom Domu kulture Kristalna kocka vedrine sinoć je održan 9. amaterski festival sevdalinke.

Pod pokroviteljstvom Savjeta za nacionalne manjine RH, održan je deveti po redu amaterski festival sevdalinki, a cilj mu je povezati ljubitelje pjesme sevdalinke te ojačati suradnju hrvatskih i bošnjačkih kulturnih radnika kazao je Alija Avdić, predsjednik Bošnjačke nacionalne zajednice grada Siska i Sisačko – moslavačke županije.

Dvorana je i ovog puta bila puna, a publika je uživala u nastupima velikog broja takmičara iz Siska, Zagreba, Lekenika, Bihaća, Cazina, Prijedora, Sanskog Mosta i Ključa.

Svojim nastupom na ovom festivalu su se predstavili i intrpretatori muzike iz Sanskog Mosta, pa je tako u Sisku nastupila Ajla Zukić, Elvedina Talić, Hana Omić i Muhamed Karabeg, Ammar Arnautović, Dajla Ćehajić i Safija Jakupović, uz pratnju Harija Talića, Elme Ramić i Sare Selman. Ammar Arnautović, osvajio je nagradu publike.

Drugo mjesto po ocjeni stručnog žirija osvojila je Dajla Ćehajić, a prvo Safija Jakupović koja se publici i žiriju predstavila s pjesmom “Ah, što ćemo ljubav kriti”. Čestitke mladim Sanjanima.

KOMENTARI