Sajam privrede na ulicama Sanskog Mosta

HomeUncategorized

Sajam privrede na ulicama Sanskog Mosta

Počinje Sajam privrede

Ovogodišnji Sajam privrede u Sanskom Mostu , svečano je otvoren sinoć u prisustvu brojnih predstavnika društveno političkog i privrednog života, kao i brojnih građana. Organizator ovog događaja je Udruženje obrtnika, a ove godine sem domaćih privrednika, sudjeluje i nekoliko resptektabilnih izlagača iz drugih bh gradova.

Prisutnima su s eu ime domaćina obratili Irfan Ahmetagić, predsjendik pomenutog udurženja i Suad Dudić, član organizacionog odbora sajma istakavši kako je želja organizatora da sajam obrtništva i male privrede preraste u veći događaj koji će okupiti značajnija imena iz privrednog života Bosne i Hercegovine.

Važnost razvitka rivrede i kupovine domaćih proizvoda istakli su i ostali govornici: predsjednik Privredne komore USK, Nihad Šušnjar, predsjednik Obrtničke komore Federacije BiH, Mensur Bektić, predsjednik Privredne komore FBiH, Mirsad Jašarspahić, potpredsjednik Vanjsko trgovinske komore FBiH, Ahmet Egrlić i Branko Meh, predsjednik Obrtničke komore Republike Slovenije. Sajam je otvorenim proglasio načelnik Općine Sanski Most, dr. Mustafa Avdagić.

U okviru sajma Sanjani su imali priliku da pogledaju i konzumiraju livanjski sir, suhomesnate prerađevine, pčelinje proizvode, da pogledaju proizvode iz oblasti tekstilne industrije, a posebna atrakcija večeri bila je najveća džezva na svijetu, koja je upisana i u Ginisovu knjigu rekorda. Svi koji su željeli mogli su oprobati kafu iz nje, a sve je organizirano u sklopu promocije proizvoda visočkog „Vispaka“.

Nakon svečanog otvorenja organizovan je privredni skup na na kojem su sudjelovali predstavnici federalne i kantonalnih privrednih i obrtničkih komora i na ovom događaju govorilo se o privrednim temama.

U narednim danima, sadržaji manifestacije tematski će biti posvećeni afirmaciji turističkih potencijala USK i Općine Sanski Most. Sem izložbenog djela, organizatori planiraju i zabavne sadržaje čija će kruna biti organizacija izbora za Miss „Ljeta na Sani“ čije je održavanje predviđeno za 24. juli.

Za učesnice su predviđene bogate i vrijedne nagrade, a organizatori pozivaju djevojke da se prijave za učešće na ovom događaju. Sem pomenutih sadržaja predviđena je revija frizera, prezentovanje proizvoda i usluga različitih privrednih subjekata, kao i brojni drugi događaji koji će trajati sve do narednog utorka kada će ovogodišnji sajam privrede svečano biti zatvoren.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0