“Salihamidžić nema autoritet, Bayernove zvijezde ga gledaju kao druga”

HomeSport

“Salihamidžić nema autoritet, Bayernove zvijezde ga gledaju kao druga”

Šta je poručio Salihamidžić nakon osvajanja Superkupa?

Jedan od najutjecajnijih njemačkih medija Bild analizirao je novonastalu situaciju u Bayern Munchenu, koji je bez pobjede već četiri utakmice.

Kriza Bavaraca je kulminirala nakon domaćeg poraza od Borussije Monchengladbach u prošlom kolu (0:3), nakon kojeg je trener Niko Kovač bio ‘na tankom ledu’.

Bild se posebno dotakao uloge Hasana Salihamidžića, sportskog direktora Bayerna kojeg je ugledni njemački magazin ‘optužio’ da nema dovoljno autoriteta među fudbalerima.

Kako piše Bild, Salihamidžić je nakon poraza od Gladbacha dao izjavu od samo tri rečenice u kojim nije rekao ništa konkretno, a otkrili su i da je nakon poraza razgovarao pojedinačno sa svim igračima. Međutim, problem je taj što ga, navodno, zvijezde tima ne gledaju kao nekoga sa autoritetom, već s njim imaju previše drugarski odnos.

Bild također piše da je Salihamidžić podsjetio fudbalere kakva je atmosfera bila prije krize rezultata, ali da nije učestvovao u videoanalizi. Također je navedeno da Brazzo sa Kovačem ima odličnu saradnju, te da je već poslao skaute da traže pojačanja za zimu.

Njemački magazin je pokušao dobiti i izjave iz Bayerna na ovu temu, ali je iz kluba stigla odbijenica što i ne čudi previše kada se u obzir uzme da su njihovi odnosi već neko vrijeme narušeni.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: