instant fap

Samir Lerić u Sanskom Mostu

Već drugu godinu u organizaciji nevladinog udruženja „Sana u srcu“ u Sanskom Mostu će se održati turnir u uličnoj košarci pod nazivom „Sana street ball 2012“.

Košarkaški turnir u uličnoj košarci koji se drugu godinu za redom organizuje u sklopu manifestacije „Ljeto na Sani 2012“, održaće se u periodu od 13. do 14. jula na košarkaškom igralištu DTV Partizan.

Sve utakmice igraće se u večernjem terminu, a svečano otvaranje turnira održaće se u petak 13. jula u 19 sati na košarkaškom igralištu Partizan. I ove godine očekuje se veliki broj ekipa koje će uzeti učešće na turniru, a za najbolje ekipe i pojedince osigurane su vrijedne nagrade od strane sponzora i organizatora turnira. Nagradni fond iznosi 1100 KM, nagrada za osvojeno prvo mjesto je 700 KM, drugoplasirana ekipa osvojiće 300 KM, dok je nagrada za treće mjesto 100 KM. Uz atraktivan show program, za vrijeme trajanje turnira predviđeno je da se održi takmičenje u izvođenju trojki i zakucavanju, što će predstavljati posebnu atrakciju na turniru.

Specijalni gost ovogodišnjeg turnira je poznati bosanskohercegovački košarkaš Samir Lerić, koji je u svojoj dugogodišnjoj karijeri sa dosta uspjeha igrao u nekolioko inostranih i domaćih klubova, a bio je i član košarkaške reprezentacije BiH sa kojom je nastupio na pet evropskih prvenstava. Generalni sponzor turnira je općina Sanski Most.

KOMENTARI