Samsung Galaxy S22 vjerovatno bez kamere ispod ekrana

HomeTech & Gadgets

Samsung Galaxy S22 vjerovatno bez kamere ispod ekrana

Samsung predstavio Odyssey Neo G8, prvi 4K 240Hz monitor na svijetu

Iako su prve informacije govorile da će nadolazeći Samsungov flagship Galaxy S22 imati prednju kameru ispod ekrana, sada izvori tvrde da ipak tako neće biti.

Razlog za Samsungovu odluku je jednostavan jer kompanija nema vremena da proizvede dovoljno ovakvih modela, posebno zbog činjenice da će Galaxy S22 biti izuzetno popularan i tražen. Osim toga, kvalitet slike navodno ne ispunjava Samsungove standarde, a i kamera je blago vidljiva ispod ekrana.

Sve ovo nije iznenađujuće. ZTE Axon 20 5G je postao prvi smartphone sa kamerom ispod ekrana, koja je ipak bila vidljiva i nije pružala impresivan kvalitet. Stoga Samsungova odluka da sačeka rješenje problema prije ugradnje nove tehnologije ima smisla, posebno jer se radi o flagshipima.

S druge strane, isti izvor tvrdi da će Samsung Galaxy Z Fold 3 dobiti novo rješenje. S obzirom da se očekuje i sekundarna selfie kamera, pomenuta zabrinutost zbog kvaliteta je manje značajna. Također, očekuje se da će ovaj model biti značajno manje tražen od Galaxy S22 serije, tako i da prozivodnja neće biti problem.

Prva usavršena kamera ispod ekrana planirana je najranije za drugu polovinu 2022. godine, odnosno za medel Galaxy Note.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: