instant fap

“Sana 7” poražena u Žepču

Proteklog vikenda igrane su utakmice 10. kola prvenstva Prve lige Federacije BiH grupa sjever. Rukometaši „Sane 7“ iz Sanskog Mosta su na gostovanju u Žepču sa tri gola razlike poraženi od tamošnjeg istoimenog kluba, a krajnji rezultat je glasio 34:31.


Kako nas je informisao trener „Sane 7“ Ibrahim Alihodžić, iako su se sanski rukometaši u ovoj utakmici nadali barem neriješenom rezultatu, sami su krivi za ovaj poraz. On ističe, da je pobjeda domaćina  sasvim zaslužena s obzirom da su njegovi igrači tokom cjele utakmice pravili veliki broj grešaka u odbrani, a posebno u napadu. To su igrači Žepča znalački iskrostitili i stvorili nedostižnu prednost. Ovo je ujedno bio šesti ovosezonski poraz  rukometaša „Sane7“ koji su u tekućem prvenstvu ostvarili još samo dvije pobjede, te dva remija.
U ostalim susretima postignuti su sljedeći rezultati: Maglaj – Jajce 39:29, Lukavac – Sloboda Solana 25:26,  Bosna TS – Krajina 36:29  i
Tuzla – Omladinac 38:34, dok je odgođena utakmica Bihać – Banovići.
Na čelu tabele je Maglaj sa maksimalno osvojenih 30 bodova, a u stopu ga na drugom mjestu prati Sloboda Solana sa samo jednim porazom, odnosno tri boda manje. Na trećem mjestu je Lukavac sa 21 bodom, četrvto je Jajce sa 19 bodova, dok su peta Tuzla i šestoplasirano Žepče sakupili po16 bodova. Krajina na sedmom mjestu ima 15 bodova, Sana 7 je ostala na osmom mjestu sa osam bodova, Banovići su deveti sa sedam bodova, po četiri poda imaju Bosna TS i Bihać, a na začelju tabele je Omladinac sa tri osvojena boda.
Narednog vikenda igra se posljednje kolo prvog dijela šamionata u kojem će sanski rukometaši ugostiti prvoplasirani Maglaj. U ostalim susretima se sastaju: Krajina – Bihać, Omladinac – Bosna TS, Sloboda Solana – Žepče,  Jajce – Tuzla
i Banovići – Lukavac.

KOMENTARI