instant fap

„Sana 95“ na utrci u Zenici

Sanski biciklisti nastupili su proteklog vikenda na dvije biciklističke utrke koje su vožene u Zenici. Članovi Biciklističkog kluba „Sana 95“  iz Sanskog Mosta  ostvarili su zavidan rezultat u subotu u Zenici  na utrci koja se vozila u okviru prvenstva BiH i bodovala  se za Premijerligu BiH.

Na ovom takmičenju sanski Biciklistički klub je nastupio sa šest takmičara, a najbolji nastup zabilježio je Veis Kazić u kategoriji mlađih kadeta koji je osvojio prvo mjesto. Dobar nastup imali su i ostali sanski biciklsti, ali su im odličja nažalost izmakla u posljednjim metrima ove uzbudljive urke. Arnel Sijerčić je u konkurenciji juniora u brdskoj utrci na stazi dugoj 32 kilometra kroz cilj prošao četvrti, a četvrta mjesta zauzeli su u kategoriji stariji kadeti Dejan Pašić, te u kategoriji mlađi kadeti Almedin Subašić. Petoplasirani su bili Almedin Kazić, u kategoriji stariji kadeti, isto kao i Hase Kumalić u kategoriji mlađi kadeti.

Istog dana održana je i Međunarodna ulična utrka ulicama Zenice, u kojoj je Dejan Pašić u jakoj konkurenciji ostvarioSAS odličan nastup, i na kraju zauzeo drugo mjesto, osvojivši srebrnu medalju. Njegov klupski kolega Veis Kazić, na istoj utrci u kategoriji mlađih kadeta bio je trećeplasirani, te se na kraju okitio bronzanom medaljom. Kako nas je informisao trener sanskih biciklista Irfan Kazić, 13. jula   najbolji biciklsti iz naše zemlje dolaze u Sanski Most, kada će se voziti tradicoinalna trka u okviru manifestacije „Ljeto na Sani 2012“, na kojoj će nastupiti i članovi Biciklističkog kluba „Sana 95“.

KOMENTARI