instant fap
Naslovnicainmedia danas

Sana ima jedan od najkvalitetnijih medova

Sana ima jedan od najkvalitetnijih medova

Kako bi sanski pčelari što spremnije dočekali početak nove pčelarske sezone, Udruženje pčelara „Sana med“ iz Sanskog Mosta nastavilo je sa organizovanjem redovnih zimskih predavanja za svoje članove.

Ovaj događaj je i ovoga puta zbog aktualnosti tema i stručnosti predavača izazvalo veliki interes kod ovdašnjih pčelara, a predavanje je održao Ferid Velagić, jedan je od najvećIh i najpoznatijih profesionalnih bh. pčelara, i autor nekoliko knjiga o pčelarstvu.

On je govorio o svom dugogodišnjem iskustvu u ovom poslu, koji je nakon više od 40 godina aktivnog baljenja pčelarstvom, prerastao u porodični biznis koji zapošljava sve članove porodice.

U sklopu predavanja održana je i prezentacija na temu: “Koristi i opasnosti upotrebe INVERTA u prihrani pčela” koju je izvršiti mr. prehrambene tehnologije Haris Halilović. 

Spomenimo da su članovima ovog udruženja tokom ove godine uručene brojne medalje i priznanja za kvalitet meda , kako na domaćim tako i na regionalnim sajmovima.

Nekoliko sanskih pčelara nedavno je nagrađeno na sajmu meda u Brčkom, i predavanje bila je prilika da se javnosti predstavi i ovaj uspjeh. Od brojnih nagrada i priznanja, posebno se ističe uspjeh Enesa Bahtića, kojem je dodijeljen pehar za najbolje ocijenjen kestenov med u konkurenciji domaćih medova.

I pored veoma teške godine za pčelarstvo, i znatno manjim prinosima meda nego prethodnih godina, sanski pčelari mogu biti zadovoljni njegovim kvalitetom, a veliki broj osvojenih priznanja najbolji je dokaz tome.

KOMENTARI