instant fap

Sana-kop najbolja ekipa na turniru “Izet Avdić”

Sana-kop najbolja ekipa na turniru “Izet Avdić”

Spuštena je zavjesa na dvanaesti po redu memorijal ”Izet Avdić” u malom nogometu. Finalne utakmice, kao i utakmice za treće mjesto odigrane su u ponedjeljak. U velikom finalu seniorskih ekipa sastale su se ekipe Sana-kop iz Previje i Reiman iz Sanskog Mosta. Pobjedom od 3:0 osvajač turnira, drugu godinu za redom je ekipa Sana-kop, ekipa koja je u svojim redovima imala i malonogometnog reprezentativca BiH. Valja istaći kako je ekipa Sana-kop bila dodminantna na turniru, savladavši sve ekipe sa kojima se susrela U utakmici za treće mjesto ekipa Mango Sanski Most bila je bolja od ekipe Dinekom Sarajevo koju je savladala sa 3:1. Pobjedniku turnira prripao je jedan pehar u trajno vlasništvo, prelazni pehar i novčana nagrada  iznosu od 2.000 KM. Ukupni nagradni fond turnira iznosio je 5.400 KM a nagrade najboljim ekipama i igračima po kategorijama Uručili su Mujo Islamagić predsjednik općinskog Saveza za sport i rekreaciju invalida, Mirsad Nuhanović predsjednik kantonalnog saveza za sport i rekreaciju invalida, Rezik Pračalić predsjednik organizacije ratnih vojnih invalida i načelnik općine Ključ Nedžad Zukanović.

Rezultati i poredak:

U kategoriji djece godišta 2001-2003 u utakmici za 3. mjesto Raiffeisen-TR Suljo 4:0;                                   Za 1. mjesto Bayer 99-SM Selimović 2:6. Najboljji igrač u ovoj kategoriji je Smajić Mujo iz ekipe SM Selimović.

Kategorija djece 2001-2003

SM Selimović
Bayer 99
Raiffeisen
TR Suljo

U kategoriji djece 1998-2000 godište u utakmici za 3. mjesto igrali su RR Pajić-Cilipek Jasmin 0:1; a u finalu sastali su se Picerija Sehara-Pekara Šabić 1:2. Igrač turnira u ovoj kategoriji je Šljivar Armin iz ekipe Pekara Šabić.

Poredak godišta 1998-2000

Pekara Šabić
Picerija Sehara
Cilipek Jasmin
RR Pajić

U finalu ekipa veterana sastale su se ekipe Karan i organizator turnira SSRVI. Pobijedila je ekipa Karan sa 4:1 dok je treće mjesto pripalo ekipi 17 VKBBr s obzirom da im se nije pojavio protivnik ekipa Mića. Najboljim igračem u kategoriji veterana proglašen je Mujo Islamagić.

Poredak Veterana

Karan
SSRVI
17 VKBbr
Mića

Finale za seniore igrano je na kraju a sastali su se kao što je već navedeno ekipe Sana-kop i Reiman 3:0. Nešto ranije u utakmici za treće mjesto sasatle su se ekipe Mango Sanski Most i Dinekom Sarajevo a bolji su bili sanjani sa 3:1. Najbolji igrač turnira je Jusović Sanel iz ekipe Reiman, dok je za najboljeg golmana na turniru proglašen Davor Močić.

Poredak seniora:

Sana kop
Reiman
Mango
Dinekom

KOMENTARI