instant fap

“Sana” u KUP-u protiv “Čelika”

OKK „Sana“ iz Sanskog Mosta će u šesnaestini finala KUP-a BIH na svom terenu igrati protiv „Čelika“ iz Zenice. Ovo je bila volja žrijeba obavljenog u prostorijama Košarkaškog saveza BiH u Sarajevu.

Sanski košarkaši, koji se takmiče u Kantonalnoj ligi USK, tako su za protivnika su dobili zvučno bh košarkaško ime, odnosno veoma jaku ekipu koja se takmiči dva ranga više.
S toga se slobodno može reći, da su Sanjani autsajderi jer o kvaliteti Čelika govori podatak da se nalazi u vrhu A1 Lige BiH, a cilj je da se plasira u najjaču bh ligu, a također, da i u KUP takmičenju naprave veliki rezultat.
Ipak, košarkaši „Sane“ neće se lako predati i najavljuju da će pružiti jak otpor Zeničanima, te pokušati napraviti iznedađenje. Naime, prema riječima trenera Emira Lasića, niko nije nepobjediv, a on vjeruje u svoje igrače.
„Ja sam zadovoljan žrijebom. Priželjkivao sam više Čelik, nego Spars iz Sarajeva ili tuzlansku Sloboda Ditu. Čelik jeste apsolutni favorit, igra A 1 ligu i bori se za ulazak u TOP 10. Međutim, preko svojih prijatelja smo doznali sve slabe tačke ekipe Čelika. Pokušaću u narednih sedam dana da pripemim svoje igrače, da iskoristimo protivnikove slabosti na dvije pozicije i da pokušamo da napravimo jednu senzaciju koja se zove pobjeda i izbacivanje Čelika iz daljeg KUP-a. To bi za Sanski Most i košarku u ovom gradu značilo mnogo. Ipak, ako i izgubimo to neće biti neuspjeh već uspjeh poslijeratne sanske košarke. Poslije sedam sušnih godina, i samo pojavljivanje i ulazak u šesnaestinu finala na nivou BiH  je uspjeh sa naš klub. Ja živim u nadi uvijek za pobjedom i nadam se da ćemo proći i ovu prepreku koja se zove Čelik, ali i kao ne prođemo nije neuspjeh“, kaže Lasić.
U ovom krugu KUP takmičenja igra se samo jedna utakmica i pobjednik obezbjeđuje plasman u osminu finala. S toga,  moramo reći da su sanski košarkaši imali i sreće prilikom žrijebanja jer utakmicu igraju na svom terenu. Moglo je biti i drugačije, a šanse za iznenađenje Sane u Zenici bi bile minamalne.  Ovako, Sanjani su dobili priliku da iskoriste prednost domaćeg terena, te uz veliku podršku svojih navijača osiguraju plasman u naredni krug tamkičenja.
„ Mi očekujemo pune tribine sa nekih 800 do 900 gledalaca, možda i više.

Želimo da se dvorana napuni i da to bude prava košarkaška večer u Sanskom Mostu. Ja se nadam da će nam naši navijači, koji su do sada bili naš šesti igrač,  dati punu podršku i da ćemo doći do pobjede“, kaže Lasić.
Utakmica se u Gradskoj dvorani igra u četvrtak. 6. decembra, u 18 sati.

KOMENTARI