instant fap

Sanjani drugi u Ključu

Sanjani drugi u Ključu

Dobar učinak sanskih ekipa na Međunarodnom košarkaškom turniru u Ključu. Sanski basketaši pokazali da se na Partizanu igra još uvijek dobar basket i izrastaju novi klinci željni sportskih pobjeda.

U Ključu je povodom Dana općine održan 5. Međunarodni turnir u basketu 3×3 “Ključ 2019”.

Mlađa sanska ekipa “Squad Tunes” u sastavu: Benjamin Aganović, Hasan Crnkić, Anedin Ćatić i Džaferagić Mirsad poražena je u borbi za 3.mjesto . Osjetio se nedostatak ponajboljeg igrača Sanija Aganovića koji bi sigurno donio prevagu u korist ove ekipe.

Ekipa “Hajniken” koja je na ovom turniru nastupila pod imenom “Trojka iz bloka ” u sastavu: Solaković Kenan, Hari Talić, Armin Hasanbegović i Omanović Alen osvojila 2. mjesto.

U neizvjesnom finalu poraženi od domaće ekipe “2 promila”. Kvalitet je bio na strani sanjana ali uz prednost domaćeg terena i sumnjivog sudijskog kriterija domaćini su ostvarili pobjedu od 3 poena razlike rezultatom 11:8 . U finalnoj utakmici je zakazalo glavno oružje ekipe sa legendarnog Partizana, šut za 3 poena koji ih je nosio do finala u 3 kvalitetna meča. 

Ipak, pehar za 2. mjesto dolazi na sanski Partizan. A momci iz obe ekipe su dostojno predstavljali svoj grad i nastavljaju sa basketom na Partizanu 

KOMENTARI