Sanjani na privrednom festivalu u Dubaiu

Homeinmedia danasUncategorized

Sanjani na privrednom festivalu u Dubaiu

Bh. firma sarađuje sa IKEA-om i ekonomski cvjeta

Na predstojećem privrednom festivalu „Global village“, koji će se u periodu od novembra ove do aprila iduće godine održati u Dubaiu, u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, Bosna i Hercegovina imaće vlastiti paviljon.

Najveće zasluge za to što će privrednici i kompanije iz naše zemlje imati priliku da predstave svoje proizvode i usluge na ovom najvećem privrednom događaju u arapskom svijetu, pripadaju Sanjaninu Suadu Dudiću.

Podsjećamo da Dudić  poslednje dvije godine, u saradnji s Vanjsko trgovinskom komorom BiH, vodi privrednu delegaciju iz naše zemlje na privredni sajam koji se održava u drugom velikom gradu u pomenutoj arapskoj zemlji, Abu Dabiju. Zahvaljujući ostvarenim kontaktima s tamošnjim poslovnim ljudima i podršci kompanije „Brainnox group“ iz Dubaia, čiji je vlasnik poduzetnik s naših prostora, Irfan Coković, Bosna i Hercegovina je uspjela dobiti paviljon u okviru kojeg će se predstaviti domaće firme i privrednici.

Privredni festival u Dubaiu svake godine posjeti oko 22 miliona ljudi, tako da će privrednici iz BiH koji budu izlagali svoje proizvode, imati priliku da se u dobrom svjetlu predstave na arapskom tržištu. Dudić ističe kako se u ovome trenutku vrše pripreme za transportovanje proizvoda i robe iz BiH koji će se prezentirati u Dubaiju.

Priliku da se predstave arapskom svijetu iskoristiće i nekoliko privrednih obrta iz Sanskog Mosta. U ovome trenutku otvoreno je još nekoliko mjesta za domaće firme i privrednike da budu sudionici bosanskog paviljona u pomenutoj arapskoj metropoli.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0