Sanjani putuju u Abu Dhabi

HomeUncategorized

Sanjani putuju u Abu Dhabi

SANSKI BISERI gostovali na vodećoj nacionalnoj televiziji u Emiratima

Na jednom od najznačajnijih privrednih događaja u arapskom svijetu, koji će se održati u prijestolnici Ujedinjenih Arapskih Emirata, Abu Dabiju, i ove godine sudjelovaće Sanjani. Ovo je već druga godina kako nekolicina sanskih privrednika, a ove godine po prvi put i KUD „Sanski biseri“ putuju na ovaj značajni događaj.

Predstavnici malih obrta „Sana vitae“ i „Sanska papuča“, biće dio delegacije koju će činiti predstavnici firmi i preduzeća iz Bosne i Hercegovine, a na pomenutom sajmu, koji će trajati od 19. novembra do 25. decembra, predstaviće uglavnom naše poljoprivredne proizvode, zdravu hranu, te asortiman narodnih rukotvorina i kućnog obrta s našeg prostora.

Zanimljivo je da se na čelu privredne delegacije BiH i ove godine nalazi Suad Dudić iz Sanskog Mosta, koji je u proteklih nekoliko mjeseci odradio sve potrebne administrativne poslove vezane za učešće naših privrednika na pomenutom sajmu. On je istakao kako se ove godine uspio izboriti da u delegaciji budu i članovi KUD „Sanski biseri“ koji će se na ovaj način predstaviti arapskom svijetu. Inače, radi se o najznačajnijem privrednom sajmu koji se održava u arapskom svijetu, a organizator ovog događaja je Fondacija „Šeik Zaid“, koja nosi ime po osnivaču Ujedinjenih Arapskih Emirata.

U četrdeset dana trajanja sajma, proizvode i usluge predstaviće firme i preduzeća iz čitavog arapskog svijeta, a Bosna i Hercegovina je jedina evropska zemlja koja sudjeluje na ovom prestižnom događaju. I ove godine u delegaciji sudjeuje obrt „Sanska papuča“ koji je protekle godine s velikim uspjehom predstavio svoje proizvode. Dudić je istakao kako će ova prilika biti iskorištena kako bi se predstavili privredni potencijali i ekonomija Općine Sanski Most.

Putovanje i boravak u Abu Dabiju sanskih i ostalih bh privrednika podržala je i Vanjsko trgovinska komora BiH

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0