instant fap

Sanjani uživali u konjičkom sportu

Sanjani uživali u konjičkom sportu

Konjički klub „ Sana“ je sklopu obilježavanja Dana oslobođenja općine Sanski Most u subotu na hipodromu „Šejkovača“ uspješno organizrao velike galopske konjičke trke „Memorijal generala Mehmeda Alagića“.
Preko hiljadu posjetilaca je uživalo u tri uzbudljive galopske trke u kojima je nastupilo 19 grla iz Bosne i Hercegovine. Zaljubljenici u konje i konjički sport imali su priliku prisustvovati zanimljivom dvoboju trkaćih konja iz Sanskog Mosta, a pored domaćih učestovala su i grla iz Sarajeva, Bihaća, Velike Kladuše ,Prijedora i Živinica.
Na samom otvaranju održana je trka sponzora pod nazivom „Auto otpad kod Dede“ na 1.400 metara. Pobijedilo je grlo Mar Maris, vlasništvo Sumeje Begović iz Sarajeva. Drugo mjesto je osvojilo grlo Pirsilon, a treće grlo Kobromelem, oba vlasnika Mehmeda Merdanovića iz Sanskog Mosta.
Druga trka sa dužinom staze od 1.600 metara pod nazivom „Trka grada Sanskog Mosta“ pripala je grlu Nimic, također vlasnika Mehmeda Merdanovića, drugo mjesto osvojilo je grlo Tango Argentino, Konjičkog kluba „Krajišnik“ iz Velike Kladuše, dok je trećeplasirano bilo grlo Demerara, vlasnika Bišćanina Rasima Rakoviča koji živi i radi u Austriji.
Mada je u svim trkama bilo puno uzbuđenja i neizvjesnosti, najzanimljivija je bila treća i glavna trka na programu pod nazivom „Memorijal general Mehmed Alagić“ u kojoj se takmičilo sedam grla sa dužinom staze 2.000 metara. Pobijedilo je grlo Cadilac vlasnika Šabana Redžića iz Čarakova kod Prjedora, drugo je kroz cilj je prošlo grlo Hurricane Danon vlasnika Rasima Rakovića, a trećeplasirano je bilo grlo Bleck Beri, vlasništvo Hariza Salkanovića iz Živinica.
Organizator je zahvaljujući nekolicini sponzora za vlasnike pobjedničkih grla obezbjedio pehare i vrijedne novčane nagrade

KOMENTARI