instant fap

Sanjani uživali u košarci..

Košarka se polako, ali sigurno vraća u Sanski Most. Dokaz je velika posjeta gledalaca, posebno omladine, na sinoć odigranoj dobroj utakmici između  seniorskih ekipa  OKK „Sane“ i KK „Bihaća“.

Iako se radilo o prijateljskom susretu, utakmicu u Gradskoj dvorani je posmatralo oko 150 gledalaca, koji su nakon dužeg vremena ponovo mogli uživati u čarima ovog sporta, a obzirom da se sanski košarkaški klub skoro sedam godina ne takmiči u seniorskoj konkurenciji. Utakmica je odigrana u okviru priprema seniora OKK „Sane“ za prvenstvo  Kantonalne lige USK koje počinje 21. oktobra.

Kao što se i očekivalo, pobijedili su Bišćani rezultatom 73:62 jer se radi o ekipi koja je član A- 2 lige Federacije BiH i koja na svojoj strani ima i kvalitet i takmičarsko iskustvo. S druge strane sanski košarkaši su pružili jak otpor gostujućoj ekipi, a prvo poluvrijeme su čak riješili u svoju korist. Na odmor se otišlo rezultatom 30:28 u korist Sanjana. Izjednačena borba se vodila i u nastavku, sve do 35 minute i rezultata 47:47. Tad dolazi do očiglednog umora košarkaša Sane, kojima je ovo tek druga pripremna utakmica i vidjelo se da im fali još treninga, posebno kondicionih.

Trener domaće ekipe Emir Lasić pred kraj utakmice u igru uvodi nekoliko igrača iz omladinskog pogona kluba, koji ipak nisu mogli parirati iskusnim igračima Bihaća i koji zasluženo pobjeđuju sa 11 koševa razlike. No, trener Lasić ističe da je i više nego zadovoljan zalaganjem i igrom svojih igrača.
„Ja sam, prjie svega, apsolutno  zadovoljan igrom i rezultatom u prvih 35 minuta, ali nisam nezadovoljan ni posljednjih pet minuta utakmice. Dao sam šansu  juniorima i kadetima, da i oni osjete seniorski ritam, da shvate šta je pred njima i da vide šta ih čeka u budućnosti.

Ono, na čemu malo zamjeram svojim igračima je što su loše odigrali prvih deset minuta utakmice, ali ističem da smo u drugoj četvrti ostvarili korist od čak 18 koševa razlike. To je pokazatelj, da se možemo nositi sa igračima koji igraju u višem rangu takmičenja“, rekao je Lasić. On naglašava da do početka prvenstva treba otkloniti neke nedostatke u ekipi, te da će OKK „Sana“ igrati važnu ulogu u kantonalnom prvenstvu.
„Vidjelo se večeras da smo adekvatno parirali federalnom ligašu.  Treba nam još jedan malo jači rad na kondiciji igrača, te na šuterskim finesama.  Nadam se da ćemo to postići veoma brzo. Nisam veliki optimista, ali i pesmista, i mogu reći ako zadržimo ovakav ritam  da će OKK „Sana“ igrati značajnu ulogu u Kantonalnoj ligi za seniore. Hoću da naglasim da imamo četiri do pet mladih momaka koji traže svoje mjesto u prvoj ekipi, i ako nastave sa ovakvim radom, vjerovatno će ga i pronaći“, naglasio je trener Lasić.
Narednu prijateljsku utakmicu seniori OKK „Sane“  odigrat će protiv KK „Prijedora“, člana Prve lige Republike Srpske. Utakmica će se odigrati u Gradskoj dvorani u četvrtak, 18. oktobra, sa početkom u 19:30 sati

KOMENTARI