instant fap

Sanjanima srebrne plakete za darivanje krvi

Sanjanima srebrne plakete za darivanje krvi

Povodom obilježavanja Svjetskog dana dobrovoljnih davalaca krvi, Crveni križ Federacije BiH je u proteklu subotu na planini Vlašić  organizirao  šeste susrete  dobrovoljnih davalaca krvi. Susretima je prisustvovalo oko 200 dobrovoljnih davalaca krvi, učesnika i gostiju.
Crveni križ FBiH je za sve učesnike osigurao majice i kačkete. Na pomenutoj manifestaciji su pored ukazivanja na značaj dobrovoljnog darivanja krvi uručena i najviša priznanja Crvenog križa FBiH višestrukim darivateljima krvi. Ove godine 17 dobrovoljnih davalaca krvi je primilo Zlatni znak za 100 i više darivanja, dok je Srebrenu plaketu za 50 i više darivanja dobilo 94 davalaca krvi iz Federacije BiH. Za darovanu krv preko 50 puta srebrne plakete dobili su Jasmin Džananović i Besim Ramadani iz Sanskog Mosta.
Na druženju dobrovoljnih davalaca krvi održan je i prigodan sportski program, u okviru kojeg su organizirana takmičenja u disciplinama: stoni tenis, tenis, skok u dalj, nogomet, bacanje kamena s ramena i potezanje konopca. Na kraju takmičenja pobjednicima su uručene diplome i pehari.

KOMENTARI