instant fap

Sanjanin iz Rekena organizirao donaciju za kantonalnu bolnicu

Sanjanin iz Rekena organizirao donaciju za kantonalnu bolnicu

Kantonalna bolnica dr. Irfan Ljubijankić u Bihaću dobila je vrijednu donaciju od 60 bolničkih kreveta posredstvom humanitarne organizacije “Mali princ” iz njemačkog grada Rekena.

Donacija je realizovana zahvaljujući aktivistima pomenute humanitarne organizacije,koji su svojim volonterskim angažmanom uspjeli obezbijediti značajnu pomoć za ovu zdravstvenu ustanovu.

Šleper sa bolničkim krevetima stigao je u Bihać, te su svi kreveti u zavisnosti od potreba raspoređeni na nekoliko različitih bolničkih odjela. Inače, ova pomoć svakako će dobro doći imajući u vidu da kantonalna bolnica još uvijek obnavlja svoje kapacitete i sanira štetu pričinjenu prilikom požara koji je prije nekoliko godina zahvatio ovu zdravstvenu ustanovu.

Velike zasluge za realizaciju ove donacije pripadaju Sanjanima Danijelu Šekiću, koji dugi niz godina živi u Njemačkoj i bavi se humanitarnim radom, kao i Elvisu Smajloviću koji je bio uključen u aktivnosti dopremanja pomoći.

Oni su za naredni period najavili slične humanitarne akcije, a svakako vrijedi spomenuti kako je posredstvom humanitarne organizacije “Mali princ” značajna pomoć dostavljena stanovništvu u nekoliko bh. gradova koji su bili ugroženi prošlogodišnjim poplavama među kojima i Sanski Most.

Pored tog, pomenuta humanitarna organizacija nedavno je pomogla i opremanje obrazovnih ustanova u ovom gradu, odnosno sanske Gimanazije i Prve sanske škole.

KOMENTARI