Sanjanin u Bugojnu

HomeLokalne temeSanski Most

Sanjanin u Bugojnu

Još jedna dobra partija Sanjina Aganovića

Sanjin Aganović sada već bivši košarkaš OKK Sana Sanski Most karijeru nastavlja u KK Iskra Bugojno.

Sanjin Aganović, mladi junior OKK Sane, je primjer kako se iz male sredine mogu napraviti veliki koraci. Temperamentni i ambiciozni Sanjin se uspješno oprobao u nogometu, rukometu i atletici, da bi svoj talenat i trud pravilno usmjerio prema košarci.

Prvi koraci sa basketa na košarkaškom terenu legendarnog Partizana, do parketa sportske dvorane i ozbiljnog rada u OKK Sana pod nadzorom trenera prof Amira Pašalića.
Školske raspuste, odmore i vikende u Travniku i Bugojnu je koristio za treninge sa tamošnjim klubovima, stičući nova znanja, poznanstva i drugarstva.  
Zapažene igre i talenat su natjerale Seju Bukvu da ga dovede na treninge KK Spars u Sarajevo.

Sa svojim drugarima, sa kojima je igrao basket na Partizanu, je osvajao prva mjesta na regionalnim takmičenjima Sportskih Igara mladih u Bugojnu, Bihaću i Jajcu. Ista ekipa je imala zapažene nastupe na republičkoj završnici Igara mladih za BiH u Sarajevu.

Pozvan od trenera dr Denisa Zjaje igrao je za KK Vodopad Jajce. Brza adaptacija i komunikativnost je doprinijela da Sanjin pojača ekipu KK Vodopad na turniru Košarkaški kup Kraljevskog grada – Jajce.

Učesnik košarkaških kampova u Zadru (Hrvatska) i na Zlatiboru (Srbija), odakle donosi velika košarkaška znanja i nova sportska prijateljstva.

Osman Mulić, trener KK Željo 1971 Bihać, je Sanjina pozvao da pojača Želju na nedavno završenom internacionalnom turniru Kengur kup u Zenici.

Sanjin Aganović je davao veliki doprinos igri svakog kluba za koji je nastupao. 
Osim novih iskustava, znanja i prijateljstava sa svakog učešća je bogatiji za jednu od medalja u svojoj kolekciji.

Sanji Aganović je po godinama junior ali već sada iza sebe ima respektabilan učinak i košarkašku karijeru.
S pravom možemo reći da Sanjina Aganovića čeka velika košarkaška karijera i da je Sanjin već sad ponos Sanskog Mosta, sanske košarke i našeg Partizana.

KK Iskra Bugojno je član A1 lige F BiH, dok se brojne omladinske selekcije kluba takmiče u Ligi mladih SBK/KSB.

U svim klubovima i na svim fotografijama, Sanjin Aganović nosi dres sa brojem pet, posvećen svom rahmetli dedi Ismetu Aganoviću Diskiću, legendi sanskog sporta i čaršije.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0