instant fap

Sanjanka

Sanjanka

Ostavili smo otisak ljubavi na sanskom mostu i krenuli u susret gradu. Držimo se za ruke kao školarci, vjetar ti oblikuje kosu svojim nevidljivim prstima, a ja uživam u mirisu Sane koji širiš oko sebe. Protiv vjetra je uvijek teško putovati, ali ne marimo za to. Dok god imamo jedno drugo, možemo baš sve.

Prijedorska ulica je pusta. Tek ulični prodavci kestenja nam govore da ne spava čitav grad. Ima živih, ima budnih. Kupujemo porciju da nas ugrije i žurno odlazimo dalje. Tražimo svoj san. Znamo bilo ovog grada. Znamo gdje možemo dobiti šesticu u cijeloj, a gdje sarajevsku maslenicu. Znamo gdje uz čaj služe limun, a gdje ne. Znamo gdje je toplo, a gdje štede i tjeraju mušterije. Nabrajaš mi razloge zašto te uvije iznova osvoji ovaj grad, a ja ne mogu a da te ne razumijem. Znamo tajne, znamo istine. Kao dva lopova, šunjamo se kroz gradske uličice. Kradeš mi pogled, kradem ti poljubac.

U susret nam dolaze poznata lica. Neke poznajemo, neke tek prepoznajemo. Pozdravljamo se iz pristojnosti i nastavljamo dalje. Ovaj grad nema početak, nema kraj. Gdje god da kreneš, ja te pratim u stopu. Otkrivaš mi nova mjesta, nove priče, nove doživljaje.

Nikad se ne umoriš grada, a ja se ne mogu umoriti tebe. „Gdje ćemo danas?“, pitaš, a ja sanjivo odgovaram „Tamo gdje spavaju oblaci.“ Smiješiš se poput partnera u zločinu, i idemo bez riječi u istom smjeru.

foto Zaim Pivalić

KOMENTARI