instant fap

Sanjanke organizirale humanitarnu akciju u Švedskoj

Sanjanke organizirale humanitarnu akciju u Švedskoj

Da ljudska plemenitost, velikodušnost i spremnost za pomoć potrebitima doista nema granica jer stvara posebnu radost u srcu, potvrđuje primjer Amine Cerić i Lejle Zahirović koje borave u Švedskoj.

One su, naime, zahvaljujući svom plemenitom i ljubavlju prema siromašnima ispunjenom srcu, nedavno  samoinicijativno pokrenula hvale vrijednu humanitarnu akciju u okviru školskog projekta. Ovaj projekat imao je za cilj prikupljanje materijalnih i drugih sredstava kako bi pomogli ljudima u Bosni i Hercegovini.

702621_10200270316742498_773942316_n

U suradnji sa nevladinim udruženjem  „Sana u srcu“, koje inače provodi razne humanitarne akcije, ove plemenite djevojke odlučile su se upravo za Sanski Most, kao grad u kojem žele prikupljena sredstva i podijeliti.

Amina i Lejla skupile su značajna financijska sredstva i zajedno sa članovima udruženja „Sana u srcu“ obišli u Sanskom Mostu preko 20 porodica slabijeg imovnog stanja.

Njihova  je želja da ta plemenita akcija postane tradicionalna te da se svake godine prikuplja novac iz Švedske i šalje u Sanski Most, ali i druge gradove u Bosni i Hercegovini, kako bi bar na trenutak, olakšali život onima kojima je to najpotrebnije.

565912_10200270316782499_1904307386_n

Na kraju, informativni portal inmedia.ba podržava svaku humanitarnu akciju, jer je svaka dobro došla u vremenu u kojem živimo. Ovaj primjer ovako mladih djevojaka pokazuje, da postoji svijest kod mladih ljudi da se pomogne ljudima  u bilo kojem kraju Bosne i Hercegovine.

Imati tako mlade ljude koji su poduzetni, znači da se svaki trenutak isplati žrtvovati za njih i s njima da se ta ali i svaka buduća akcija uspješno završi. Svaka Vam čast Amina i Lejla!

KOMENTARI