instant fap

SANJANKE Svaka vam čast!

SANJANKE Svaka vam čast!

O ljepotama Sanskog Mosta često se piše. Objavljuju se i snimci mnogih poznatih i anonimnih zaljubljenika u fotografiju i prirodu.  Turisti i naši gosti iz zemlje i inozemstva rado posjećuju ovaj grad i okolna izletišta. Svi se oduševe i požele ih ponovo posjetiti. 

Fizički jačeg spola obavezno pohvale SANJANKE. Zapaze njihovo ponosno držanje, dotjeranost i ljepotu. Međutim, SANJANKE zaslužuju da budu višestruko zapažene. 

One su aktivne u svim sferama života.  Organizirane su u udruženja žena. U okviru njih se bave raznim korisnim aktivnostima. Rezultat su brojni i raznovrsni proizvodi i umjetnine.

Sve to prodaju i finansijski pomažu ljude u nevolji. U humanitarne svrhe često organiziraju i kolačijade.  Žene Sanskog Mosta rizikuju vlastite živote da bi spašale druge(Condor). Dobrovoljno daju krv. Ima li šta uzvišenije?! 
 One su i heroine u borbi protiv Covida. U prvim su redovima borbe. 
 

Sve više SANJANKI su uspješne liječnice, a aktivne su i u nauci. Često se pročita ili čuje da je neka SANJANKA magistrirala ili doktorirala.  Uspješno proizvode i na tržište plasiraju zdravu hranu. Otvaraju male biznise, a uspješno vode i brijne ustanove. 

Mnoge SANJANKE su pjesnikinje, književnice, slikarice, glumice i horske pjevačice, Uspješno organiziraju kulturne manifestacije.  Uspjehe nižu u individualnim i kolektivnim sportovima. Planinare.  Ni politika nije strana SANJANKAMA.

Svoje birače zastupaju u Općinskom vijeću, ali i u višim organima vlasti. Uz sve stignu biti dobre supruge, majke i domaćice.  SANJANKE se ne hvale, njih hvale dobra djela. 

Lijepe su, ponosne, dotjerane i čestite SANJANKE, poštovani turisti i dragi gosti, ali i sve ovo što sam nabrojao. 

SANJANKE, SVAKA VAM ČAST!

Midhat HRNČIĆ, književnik i likovni umjetnik

KOMENTARI