Sanjin Aganović debitovao za bugojansku Iskru

HomeLokalne temeSanski Most

Sanjin Aganović debitovao za bugojansku Iskru

Još jedna dobra partija Sanjina Aganovića

Sanjin Aganović je debitovao za bugojansku Iskru na košarkaškoj utakmici u Mostaru protiv KK Veleža.

U prvoj istorijskoj utakmici KK Velež slavio protiv bugojanske Iskre rezultatom 82 : 75. Prva službena utakmica KK Velež koju je direktno prenosila u programu City televizija.

Košarkaši mostarskog KK Velež sinoć su u dvorani Midhat Hujdur Hujka u Sjevernom Logoru u svom premijernom nastupu slavili pobjedu u okviru 1. kola A-2 lige grupa Jug protiv bugojanske Iskre rezultatom 82:75. 
U odlično popunjenoj dvorani Mostarci su pitanje pobjednika riješili već u prvoj četvrtini. 

Sanjin Aganović je uspješno iskoristio pruženu minutažu i u svom debiju pogodio “tricu” prilikom prvog šuta na koš, nakon dugog “posta” u poentiranju i bezuspješnih pokušaja košarkaša Iskre.

Aganović je igrom unio rezultatsku neizvjesnost koja nije bila dovoljna za rezultatski preokret.

Komentator utakmice je Sanjina Aganovića nazvao ” Iskrinim džokerom”.
Čestitke Sanjinu Aganoviću na prvenstvenom debiju i mnogo sreće u nastavku prvenstva.

Sanji Aganović je po godinama junior ali već sada iza sebe ima respektabilan učinak i košarkašku karijeru. S pravom možemo reći da Sanjina Aganovića čeka velika košarkaška karijera i da je Sanjin već sad ponos Sanskog Mosta, sanske košarke i našeg Partizana.

U svim klubovima i na svim fotografijama, Sanjin Aganović nosi dres sa brojem pet, posvećen svom rahmetli dedi Ismetu Aganoviću Diskiću, legendi sanskog sporta i čaršije.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0