Sanjin Aganović i Hasan Crnkić treniraju sa KK Željo iz Bihaća

HomeLokalne temeSanski Most

Sanjin Aganović i Hasan Crnkić treniraju sa KK Željo iz Bihaća

Hasan Crnkić i Sanjin Aganović opravdali očekivanja

Sanjin Aganović i Hasan Crnkić od ponedjeljka vrijedno treniraju sa juniorskom ekipom KK Željo 1971 iz Bihaća.

Ovo nije prvi put da ova dva mlada i talentovana košarkaša OKK Sana dobiju poziv od košarkaških entuzijasta iz KK Željo 1971 za učešće sa ekipom Želje na nekom od košarkaških turnira, na kojem oni učestvuju.

Juniori KK Željo 1971 Bihać su najbolja juniorska ekipa na USKa, a na završnici juniorkog prvenstva BiH održanog u tuzlanskoj dvorani Mejdan su zauzeli četvrto mjesto.

Sanjinu i Hasanu ovo je veliko priznanje za njihov talenat i dosadašnji rad, te im je čast i sa ponosom će igrati i braniti boje sportskih prijatelja iz Želje.
Cijelu ovu sedmicu vrijedno treniraju u bihaćkoj dvorani Luke, kako bi se što bolje pripremili za košarkaški turnir u Zenici koji počinje u petak.

Internacionalni omladinski košarkaški turnir “Kengur kup” Zenica okuplja preko 600 učesnika iz BiH i regije. Dvadesetprvo izdanje košarkaškog turnira za mlade “Kengur kup” okupiće ovog vikenda u Zenici više od 600 učesnika iz pet zemalja regije: Slovenije, Hrvatske, Mađarske, Srbije i BiH, od čega je oko 600 igrača i igračica starosti od 11 do 18 godina.

Tokom trodnevnog turnira, biće odigrana 81 utakmica u šest kategorija, od čega četiri u kategorije dječaka (predpioniri, pioniri, kadeti i juniori) te dvije u kategoriji djevojčica (pionirke i kadetkinje).

Učešće na turniru su potvrdile ekipe: 
ZTE Zalaegerszeg, Ragusa Dubrovnik, Lavovi Brčko, Star Fojnica, Šibenka Šibenik, Bersellum, Osijek, Lazarevac, Branik Maribor, KK Vardar Skopje, KK Čelik Zenica, KK Sloboda Tuzla, KK Spars Sarajevo, KK Kengur Zenica, KK Željo 1971 Bihać, KK Igman Konjic i drugi.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0