instant fap

Sanjin Halimović u radnoj posjeti Razvojnom programu Ujedinjenih nacija

Sanjin Halimović u radnoj posjeti Razvojnom programu Ujedinjenih nacija

Sarajevo – dana 7. 5. 2014. godine, ministar Federalnog ministarstva razvoja, poduzetništva i obrta dr. sc. Sanjin Halimović sa suradnicima bio je u radnoj posjeti Razvojnom programu Ujedinjenih nacija (UNDP) kojom prilikom se, u središtu UNDP u BiH, susreo s predstavicima ove organizacije.

Svrha ovog sastanka je međusobno upoznavanje s aktivnostima koje Ministarstvo i UNDP trenutno provode u BiH vezano za obrtnike, mikro, mala i srednja poduzeća s ciljem unaprjeđenja zajedničkog djelovanja u stvaranju što kvalitetnijeg poslovnog ambijenta za rad i konkretne pomoći MSP-ima.

Nakon prezentacije aktivnosti koje UNDP trenutno provodi na poboljšanju poslovnog ambijenta i konkretne pomoći na terenu (od trenutnih 40 općina kojima se pruža pomoć kod izrade strategije razvoja i njenim ciljevima do aktivnosti vezanih za pomoć pri zapošljavanju, obuci i konkretnoj pomoći kod stvarana brenda proizvoda) ministar Halimović i tajnik Bejić upoznali su predstavnike UNDP – a s aktivnostima koje ovo resorno ministarstvo provodi s ciljem unaprjeđenja stanja u brojnim oblastima vezanim za MSP.

Ministar Halimović istakao je kako će ovo resorno ministarstvo zajednički djelovati sa svim organizacija i UNDP-ijem i podržati sve konstruktivne inicijative koje za cilj imaju stvaranje boljeg poslovnog ambijenta i pomoć malim i srednjim poduzećim u Federaciji BiH.

 

 

KOMENTARI