Sanjinu Sefiću 17 i po godina zatvora

HomeVijestiBiH

Sanjinu Sefiću 17 i po godina zatvora

Ispovijesti roditelja Edite Malkoč i Selme Agić: Dobili smo pismo od Sefića

Sanjin Sefić proglašen krivim za saobraćajnu nesreću u kojoj su poginule studentice Selma Agić i Edita Malkoč, te mu izreklo kaznu od 17 i po godina zatvora. Tu odluku je donijelo Vijeće Kantonalnog suda na ponovljenom suđenju u Sarajevu, kojim je predsjedavao sudija Igor Todorović. Sefić je proglašen krivim za teško krivično djelo protiv sigurnosti javnog saobraćaja koje je za posljedicu imalo smrt dvije osobe dosuđeno, te za neukazivanje pomoći osobi povrijeđenoj u saobraćajnoj nesreći, a što je za posljedicu imalo smrt dvije osobe.

U kaznu će mu biti uračunato vrijeme provedeno u pritvoru, odnosno od 12. oktobra 2016. godine.

Podsjećamo, Sanjin Sefić se sumnjiči da je 10. oktobra 2016. u sarajevskoj ulici Zmaja od Bosne, vozeći velikom brzinom automobilom usmrtio Selmu Agić i Editu Malkoč, studentice Filozofskog fakulteta u Sarajevu. Prema informacijama Ministarstva za unutrašnje poslove Kantona Sarajevo, radi se o višestrukom povratniku u činjenju prekršaja iz oblasti saobraćaja i javnog reda i mira.

Sefić je 11. oktobra, u jutarnjim satima prešao državnu granicu između Bosne i Hercegovine i R Srbije, a uhapšen je 12. oktobra u Novom Sadu. BiH je izručen dva mjeseca kasnije.

Novo suđenje u ovom predmetu uslijedilo je nakon što je Vrhovni sud FBiH ukinuo tu presudu i predmet vratio Kantonalnom sudu na ponovno rješavanje.

Optužnicom su ranije bili obuhvaćeni i Dino Alić, Amar Salihović i Saud Nišić, kojima je na teret stavljeno krivično djelo pomoć počiniocu nakon krivičnog djela.

Presudom iz septembra 2018. bio je osuđen na 14 i po godina zatvora.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0