instant fap

Sanski Most dobija modernu gradsku tržnicu

Sanski Most dobija modernu gradsku tržnicu

Na pres konferenciji koja je danas održana u haremu Hamzibegove džamije najavljen je projekat izgradnje nove gradske tržnice i riječ je o projektu koji će se finansirati sredstvima Generalne direkcije vakufa Republike Turske.

O ovoj temi su govorili ambasador Republike Turske u BiH, Haldun Koč i načelnik Općine Sanski Most, Faris Hasanbegović, te glavni sanski imam Husein ef. Kovačević i koordinator ovog projekta, Mirsad ef. Spahić.

Istaknuto je kako je riječ o višemilionskom projektu kojeg je Medžlis IZ Sanski Most kandidirao preko Vakufske direkciji BiH, a prihvaćen je u prijateljskoj u Turskoj. Na danas održanoj pres konferenciji izraženo je zadovoljstvo ovim projektom te rečeno kako je ovo dobar primjer saradnje dvije zemlje na ekonomskom planu.

Nakon toga, ambasador Koč je u pratnji predstavnika lokalne vlasti i Medžlisa Islamske zajednice Sanski Most obišao prostor gradske pijace gdje će se u skoroj budućnosti graditi moderna gradska tržnica s mnoštvom različitih sadržaja.

Inače,riječ je o jednom od značajnijih projekata tokom poslijeratnog perioda, a u narednim mjesecima, u saradnji s lokalnim vlastima trebale bi biti obavljene sve neophodne aktivnosti u cilju rješavanja urbanističke i građevinske dozvole, kako bi radovi mogli započeti već na jesen.

KOMENTARI