instant fap

Sanski Most dobio sredstva za prevenciju od poplava

Sanski Most dobio sredstva za prevenciju od poplava

Jučer su u radnoj posjeti Sanskom Mostu boravili predstavnici Federalnog ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva i Agencije za vodno područje rijeke Save.

Na sastanku s općinskim načelnikom Mustafom Avdagićem razgovaralo se o daljnjoj fazi saniranja šteta od poplava. Za ovu namjenu Općina Sanski Most dobila je sredstva federalnog ministarstva iz kreditne linije Svjetske banke u iznosu 1.980.000 KM, te dodatna sredstva od 500.000 KM koja će realizirati Agencija za vodno područje Save.

Nakon sastanka, predstavnici Općine, Ministarstva i Agencije obišli su i neke od projektnih lokacija, koje su određene kao kritične tačke na kojima je u maju 2014. došlo do katastrofalnih razmjera izlijevanja rijeke Sane. Projekt je od velikog značaja za Sanski Most jer će se njime direktno sanirati nastale štete i spriječiti nove.

Predstavnici lokalne vlasti i nadležnih federalnih institucija izrazili su nadu da će što prije započeti realizacija projekta, a sredstva bi bila dovoljna za četvrtinu ukupnih planiranih aktivnosti.

KOMENTARI