Sanski Most domaćin ljetne “ROCK ŠKOLE”

HomeUncategorized

Sanski Most domaćin ljetne “ROCK ŠKOLE”

Prezentacija ljetne “Rock Škole”

U velikoj sali Starog hotela u Sanskom Mostu u petak u 20 sati će se održati prezentacija projekta Summer Rock School. Tako će i ljubitelji ove muzike u gradu na devet rijeka biti upoznati sa velikiim muzičkim projektom koji organizira Rock škola Mostar, a koji će okupiti 50 mladih muzičara iz 11 BiH gradova.

Kroz Ljetnu rock školu – sedmodnevni muzički kamp koji će se održati u prvoj sedmici augusta na Jahorini – mladi kreativci iz cijele BiH imat će priliku surađivati i stvarati autorska djela.

Muzičke radionice i kreativnu podršku obezbjedit će tim predavača Rock škole iz Mostara, a kampu će prisustvovati i poznate ličnosti iz muzičke industrije. Muzički kamp je odlična prilika za uvezivanje vršnjaka sličnih kreativnih interesa, pa će osim dobre svirke biti prilike i za druženje kroz raznovrsne društvene aktivnosti.

Mladi autori će nakon ljetnog kampa imati priliku svoj rad prezentirati kroz koncerte u Sarajevu i Mostaru, dok će u periodu jeseni i zime svoje autorske pjesme snimiti u DK studiju Rock škole u Mostaru koje će biti objavljene i na DVD kompilaciji.Učešće u svim aktivnostima projekta je besplatno za sve učesnike i sve troškove snosi organizator – hotel, hrana, putni troškovi

. Organizator prezentacije projekta Summer Rock School u Sanskom Mostu je „Kult media“ koja ujedno poziva sve zaiteresirane, a posebno omladinu, da svojim prisustvom uveličaju ovaj muzički događaj. Goste će zabavljati mostarski bend Floridus.

Ovo je prilika da se i mladi muzičari od 18 do 25 godina, koji sviraju neki istrument ili pjevaju, prijave u Ljetnu rock školu.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0