instant fap

Adis Suljanović, velika fudbalska nada iz Austrije!

Adis Suljanović, velika fudbalska nada iz Austrije!

Naša zemlja ima veliki broj nogometnih talenata koji žive i svoju fudbalsku karijeru grade izvan granica BiH. Jedan od njih je i osamnaestogodišnji Adis Suljanović koji je inače iz Sanskog Mosta, a nastupa u Austriji za bečki Wiener Sportclub.

adis

Igra na poziciji napadača, a visok je 193 cm što mu daje sve predispozije za pravog centarfora. Fudbalom se počeo baviti od šeste godine, a prve korake je napravio u Vöcklabrucku. Pozornost na sebe je skrenuo u sezoni 2007/08 kada je postigao čak 46 golova. Nakon toga bio je na meti mnogobrojnih klubova iz Austrije. Veliki uzor u svojoj karijeri mu je naš dijamant Edin Džeko, a ispunjene sna mu se desilo kada je dobio poziv juniorske reprezentacije BiH za kamp u Međugorju.

“Velika čast i zadovoljstvo mi je što sam dobio poziv reprezentacije BiH. Drago mi je što sam bio sa svojim vršnjacima i da sam obukao dres svoje zemlje. Nadam se da sam opravdao povjerenje selektora i stručnog štaba. Još sam jako mlad i na meni je da dosta radim i treniram. Svi me zovu i porede sa Crauchom, ali moj idol je Edin Džeko. Teško ga je stići, ali on daje motiv nama mladim igračima da budemo njegovi nasljednici.” – govori za naš portal Adis Suljanović.

KOMENTARI