Sanski košarkaši na košarkaškom kampu

HomeLokalne temeSanski Most

Sanski košarkaši na košarkaškom kampu

Mladi sanski košarkaši očistili obalu na ušću rijeke Zdene i Sane

U Novom Gradu je završen šesti košarkaški kamp „Basketball camp Novi Grad 2021“ čiji je organizator Košarkaški klub “Sloboda 73” uz podršku Opštine Novi Grad.

Organizator kampa Dejan Kukavica rekao je da je tokom tri dana trajanja, u radu kampa učestvovalo više od 100 djece iz  Velike Kladuše, Bosanske Krupe, Sanskog Mosta, Prijedora, Banjaluke i košarkaških klubova iz Novog  Grada.

“Kamp je ove godine trajao tri dana, prošle godine nije održan. Nadamo se da se iduće godine ponovo vraćamo na pet dana rada u kampu. Nadamo se takođe da ćemo u potpunosti realizovati ovaj projekat za šta nam nedostaju smještajni kapaciteti, da djeca mogu da borave u Novom Gradu”, rekao je on.

Kukavica je naglasio da su za rad sa djecom bili angažovani stručnjaci za rad sa mladim selekcijama.

Promoter kampa je nekadašnji reprezentativac BiH i igrač vršačkog Hemofarma, sarajevske Bosne i drugih klubova, Saša Vasiljević, inače aktuelni trener u mlađim kategorijama OKK Beograda.

“Ovo je sjajno i nadam se da će biti nastavljeno tako da ćemo dočekati 20 i više godina održavanja košarkaškog kampa”, rekao je on.

Osim Vasiljevića, sa djecom su od četvrtka  radili  i trener beogradskog „As Basketa“ Mirko Mijailović, šef struke prijedorskih Hantersa Siniša Šolaja, te trener mlađih kategorija Slobode iz Tuzle Nenad Ćuk.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0