instant fap

Sanski košarkaši nastavili pobjednički niz

Košarkaši OKK „Sane“  iz Sanskog Mosta nastavili su prvenstveni  pobjednički niz. U  okviru  4. kola Kantonalne lige USK za seniore Sanjani su jučer na gostovanju u Bosanskoj Krupi  sa jedanaest  razlike porazili  „Bratstvo“ , a krajnji rezultat je glasio 72:83.

Ovo je bila ujedno i četvrta pobjeda sanskih košarkaša koji su jedina neporažena ekipa tekućeg prvenstva i sasvim zasluženo se nalaze na čelu tabele. Prema riječima Emira Lasića, trenera OKK „Sane“, utakmica protiv Bratstva je bila neizvjesna skoro do samog kraja, a pobjednik je odlučen u posljednjim minutama.
„ Cijeli tok utakmice  vodila se grčevita i izjednačena borba, a to potvrđuje i rezultat na poluvremenu koji je glasio 46:46, a i nakon kraja treće četvrtine kada je bilo 64:64. Mi smo bili prisebniji u završnici i preokret napravili u posljednjim minutama zahvaljujući čvrstoj odbrani, te efikasnoj igri u napadu kada je ubačeno nekoliko trica.

I ovaj put naefikasniji su bili Adnan Lisančić sa 30 i Amir Pašalić sa 20 poena, a posebno bih istakao izrazito dobar nastup naših pojačanja Zorana Torbice i Srđana Gojića. Svakako, i svi ostali igrači koji su u ovoj teškoj utakmici u  Bosanskoj Krupi branili boje kluba zaslužuju čestitke na zalaganju i prikazanoj igri “ kaže Lasić.

U narednu subotu u derbiju 5. kola OKK „Sana“ će ugostiti KK „Limometal“ iz Cazina direktnog konkurenta za osvajanje prvog  dijela šampionata, a možda na kraju i za osvajanje šampionske titule. Cazinjani su drugi na tabeli sa samo jednim porazom.
Dodajmo, da su jučer prvenstvenu utakmicu protiv Bratsva u Bosanskoj Krupi igrali i junori OKK „Sane“ koji su zabilježili i četvrti ovosezonski poraz.

KOMENTARI