instant fap

Sanski košarkaši nastavljaju s pobjedama

Košarkaši OKK „Sane“  još ne znaju za poraz u tekućem prvenstvu Kantonalne lige USK u košarci za seniore. U okviru 3. kola sanski košarkaši su na svom terenu rezultatom 79:61 porazili KK „Krajišnik“ iz Velike Kladuše.

Sanjani su cijeli tok utakmice dominirali, a zaslužena pobjeda niti jednom nije bila pod znakom pitanja. Najefikasniji kod domaćina ponovo je bio Adnan Lisančić sa 22 postignuta poena, dok su po 13 poena dali Amir Pašalić, Abdul Aziz Lisančić i Dino Kurbegović, a ponovo dobar nastup je imao organizator igre Armin Helić  koji je postigao 10 poena. Ovom pobjedom „Sana“ se sa maksimalnih 9 bodova nalazi na čelu prvenstvene ljestvice. Pomenimo, na startu prvenstva Sanjani su na svom terenu porazili „Mladost“ iz Bosanskog Petrovca, a u drugom kolu su na gostovanju savladali i KK „Bužim“ .
Trener seniorske ekipe „Sane“,  Emir Lasić, se zahvalio svima koji su dali doprinos kako bi sanski košarkaši nastali sa pobjedničkikom serijom.
„Želim se zahvaliti svim igračima na trećoj uzastopnoj pobjedi. Posebno bih istakao, da su se naša pojačanja Zoran Torbica i Srđan Gojić odlično uklopila u ekipu i dali su veliki doprinos u ovoj pobjedi. Uz dobru ofanzivnu igru, a posebno u odbrani oni su postigli i po četiri koša. Posebno želim da se zahvalim našim vjernim navijačima koji su nas bodrili cijelu utakmicu. Svima veliko hvala i idemo u nove pobjede“, rekao je trener Lasić koji ujedno obnaša i funkciju predsjednika kluba.
Iako su gajili potajne nade da okuse slast pobjede kao njihove starije klupske kolege, juniori OKK „Sane“ su zabilježili i treći prvenstveni  poraz. Mladi sanski košarkaši su ovaj put izgubili od svojih vršnjaka iz KK „Krajišnika“.

KOMENTARI