instant fap

Sanski košarkaši nastavljaju s pobjedama

Sanski košarkaši nastavljaju s pobjedama

Košarkaši OKK „Sane“ iz Sanskog Mosta ostvarili su još jednu prvenstvenu pobjedu. U okviru 9. kola Kantonalne lige USK sanski košarkaši su  na svom terenu sa 33 poena razlike porazili ekipu „Bratstva“ iz Bosanske Krupe.

Krajnji rezultat je glasio 101:38. Prema riječima trernera seniorske ekipe„Sane“ Emira Lasića, svi igrači koji su jučer branili boje kluba zaslužuju čestitke na borbenosti i ozbiljnom pristupu u ovoj utakmici. On naglašava, da je posebno zadovoljan efikasnošću svoje ekipe, jer su svi igrači dobili određenu minutažu koju su na terenu opravdali. Lasić ističe da ga posebno raduje nastup mladih igrača, juniora i kadeta, jer su se pored dobre igre svi upisali u listu strijelaca.
Ovo je bila šesta pobjeda „Sane“ u tekućem prvenstvu, koja se uz samo jedan poraz nalazi na čelu tabele. „Sana treba odigratii dvije zaostale utakmice protiv  KK „Bužima“ i „Krajišnika“ iz Velike Kladuše. Sanskim košarkašima je cilj osvajanje šampionske titule čime bi se ujedno plasirali u viši rang takmičenja – A2 ligu.
Jučer su utakmicu odigrati i juniori „Sane“ i „Bratstva“, a slavili su Krupljani.

KOMENTARI