instant fap

Sanski košarkaši u kolicima sezonu završili na odličnom 2. mjestu

Proteklog vikenda završeno je prvenstvo Premijer lige BIH košarke u kolicima.

Košarkaši invalidskog kluba „Sana“ iz Sanskog Mosta su zauzeli drugo mjesto, dok je šamionsku titulu osvojila ekipa „Una – Sana“ iz Bihaća. Bišćani su u toku cijele sezone doživjeli samo jedan poraz i na kraju zasluženo ponijeli pehar za najbolju ekipu u Premijer ligi Bosne i Hercegovine u sezoni 2013/2014.


Treba istaći, da se KIK „Sana“ za razliku od predhodnih godina ove sezone suočavala sa problemima vezanim za igrački kadar.Naime, u većini utakmica tokom prvenstva „Sana“ je nastupala znatno oslabljena zbog povreda igrača, pojedini igrači su prestali trenirati, dok najbolji igrač Elvir Modronja više ne nastupa za sanski klub. Uz to, sanske košarkaše su pratili i problemi financijske prirode.Zbog nedostatka novca igrači „Sane“ su na pojedina gostovanja putovali sa jedniim kombijem na dan utakkmice i odmah po dolasku su umorni od puta morali na parket, što se svakako odrazilo na njihovu igru i rezultat.

Ipak, sanski košarkaši su pružili dostojanstven otpor svim protivnicima, a većinu gostujućih utakmica su riješili u svoju korist. S toga, imajući u vidu sve probleme koji su KIK „Sanu“ pratili ove sezone, slobodno možemo reći, da je veliki uspjeh za igrače ovog kluba što su uspjeli doći dodrugog mjesta, odnosno vice prvaka BiH i još jednom u najboljem svjetlu predstaviiti općinu Sanski Most. 


Na kraju recimo, da KIK „Sanu“ za ovu sezonu još čeka još KUP BIH koji se 14.maja igra u Banja Luci.

KOMENTARI