instant fap

Sanski košarkaši u kolicima u borbi za treće mjesto NLB Wheel lige

Sanski košarkaši u kolicima u borbi za treće mjesto NLB Wheel lige

Košarkaši invalidskog kluba „Sana“ iz Sanskog Mosta sutra ujutro putuju u Ljubljanu gdje imaju još jednu tešku i značajnu utakmicu. U glavnom gradu Slovenije se igra završnica NLB Wheel lige košarke u kolicima, a „Sana“ se u utakmici za treće mjesto sastaje sa klubom RSV „Karntena“ iz austrijskog „Feldkirchena“, dok se u finalu ovog regionalnog takmičenja sastaju italijanski klub „Castelvecchio i „Vrbas“ Banja Luka.
Kako nas je informisao Dževad Hujić, predjednik KIK „Sana“, sanski klub ovu značajnu utakmicu dočekuje znatno oslabljen i sa problemima oko odlaska.
„ Inače, mi ovu ciijelu sezonu ne igramo kompletni. Zbog povrede ruke ne može nastupiti Sabit Karupović, Adis Huskić je otputovao u Dansku, dok naš najbolji igrač Elvir Modronja više ne nastupa za „Sanu“. Uz to, zbog nedostatka financijskih sredstava u Ljublajnu putujemo samo sa jednim kombijem, tako da možda ostanemo bez još kojeg igrača, a odmah po dolasku čeka nas meč koji počinje u 14 sati“, ističe Hujić. Ipak, iako ne poznaju dovoljno sutrašnjeg protivnika jer se sa Austrijancima sastaju prvi put, predsjednik sanskog košarkaškog kluba se nada osvajanju trećeg mjesta. „Mi u svaku utakmicu ulazimo da pobijedimo. Tako će biti i sutra.

Pokušaćemo napraviti dobar rezultat, ali trebamo svi biti svjesni da za protvnika imamo ekipu koja dolazi iz države u kojoj se znatno više ulaže u ovaj sport. Znatnu ulogu u košarci u kolicima igra oprema, a tu su oni daleko ispred nas. No, iako oslabljeni mi imamo kvalitet i smatram da možemo ravnopravno parirari svim evropskim ekipama. Znam da će svi igrači borbenošću i maksinalnim zalaganjem sutra dati sve od sebe da pokušamo napraviti izmnenađenje. Za nas je i veliki uspjeh što smo uspjeli doći i do utakmice za treće mjesto u ovom takmičenju i još jednom smo u najboljem svjetlu predstavili našu Bosnu i Hercegovinu“, kaže Hujić.
Pomenimo, da su sanski košarkaši u proteklim godinama četiri puta podizali pobjednički pehar za najbolju ekipu u regionu

KOMENTARI