instant fap

Sanski Most domaćin B NLB Wheel lige za košarkaše u kolicima

Sanski Most je u subotu, 26. januara, domaćin drugog kola grupe B NLB Wheel lige za košarkaše u kolicima u kojoj se pored domaćeg kluba KIK „Sane“ još  takmiče hrvatski predstavnik „Zagreb“  i „Slovenija“ iz Ljubljane .

Ovaj sportski događaj održat će se u Gradskoj dvorani, odigrat će se tri utakmice po sistemu svako sa svakim, a prva utakmica počinje u 12 sati. Pomenimo, u prvom kolu igranom 11. novembra prošle godine u Zagrebu, košarkaši „Sane“ su ostvarili polovičan uspjeh. Sanjani su sa pola koša razlike izgubili od tamošnjeg istoimenog kluba, dok su rezultatom 69:47 porazili KK „Sloveniju“ .

Utakmice grupe A igrane su u  austrijskom Feldkirchenu, gdje je „Vrbas“ iz Banja Luke ostvario dvije pobjede, sarajevski klub „3K“ je imao polovičan učinak, pobjedu i poraz, dok je domaća ekipa RSV „Karnten“ u obje utakmice poražena.  Drugo kolo grupe A igra se 27. januara u Banja Luci. To će ujedno biti i završnica razigravanja po grupama, a najbolje dvije ekipe iz svake grupe plasirat će se na polufinalni turnir, koji će biti održan 2. marta  u Sarajevu, dok je finalni susret zakazan za kraj aprila u Ljubljani.

Prema riječima Dževada Hujića, predsjednika KIK „Sane“, sanski košarkaši su zadovoljni nastupom u prvim utakmicama nove takmičarske sezone u regionalnoj ligi, a u narednu subotu očekuju da ostvare pobjede i osiguraju nastavak takmičenja. „ Moram istaći da smo u novembru u Zagreb otputovali bez Elvira Modronje, jednog od naših najboljih igrača. Siguran sam da je on igrao, ostvarili bi uvjerljivu pobjedu i protiv domaćina, a ovako smo izgubili u posljednjim sekundama.

Dobro smo odigrali protiv Slovenaca i zasluženo slavili. U Sanskom Mostu treba nam samo jedna pobjeda da se plasiramo u polufnale. Ovaj put smo kompletni, imamo kvalitet, a tu je i prednost domaćeg terena i nadam se da neće biti problema da u martu igramo polufinalne utakmice u Sarajevu“, rekao je Hujić.  Košarkaši KIK „Sane“ su do sada četiri puta osvajali šampionsku titulu u ovoj ligi, a prošle godine su  u finalu igranom u Ljubljani porazili  italijanski  klub „Castelvecchio“.

Predsjednik kluba Hujić se nada da će sanski košarkaši i peti put za redom podići pehar za najbolju ekipu u regionu.

KOMENTARI