instant fap

Sanski Most domaćin državnog prvenstva u bodybuildingu

Sanski Most domaćin državnog prvenstva u bodybuildingu

U organizaciji Bodybuilding saveza Federacije BiH i tehničkoj organizaciji Bodybuilding kluba „Fikret Hodžić“  u subotu, 13. aprila  u Gradskoj dvorani u Sanskom Mostu bit će održano državno prvenstvo BiH u bodybuildingu i bikini modelsu.

Kako nas je upoznao Emir Nadarević, predsjednik sanskog bodybuilding kluba, očekuje se oko 40 takmičara iz cijele BiH, kako u seniorskoj, tako i u juniorskoj konkurenciji. On ističe da će ovo biti jedno od najjačih državnh prvenstava obzirom da će biti izuzetno jaka konkurencija. „ Očekujemo izuzetno kvalitetne takmičare iz Sarajeva, Mostara i Tuzle koji će ući u najuži izbor za apsolutnog prvaka BiH. Naš klub nastupa sa pet takmičara od kojih njih četiri u seniorkoj konkurenciji brane titule prvaka države.

Boje kluba će braniti Mursel Ahmetspahić u kategoriji do 80 kg, Jasmin Zahirović u fitnesu kategorija atletik, Amir Ičagić u teškoj kategoriji, zatim Dženana Ahmetspahić u bikini modelsu, dok će prvi put u juniorskoj konkurenciji nastupiti Nedžad Hodžić, od kojeg također očukujemo da ostvari dobar rezultat“, kaže Nadarević.  On je pozvao građane sanske općine da u što većem broju dođu na bodybuilding reviju i podrže sanske takmičare.„Ja pozivam sve ljubitelje sporta da podrže naše momke koji se već duže vremena spremaju i koji se odriču mnogo čega da postignu dobre rezultate.

Oni su u proteklim godinama imali uspjeha na velikim takmičenjima, posebno Mursel Ahmtetspahić koji je prošle godine bio na Svjetskom prvenstvu šesti. Ove godine očekujemo da će biti još bolji jer ima dosta kvalitetniju formu i nadam se da će se umiješati među prva tri takmičara u borbi za apsolutnu titulu“ ističe Nadarević. On naglašava da pripreme za ovo veliko takmičenje traju već skoro dva  mjeseca i   organizacija prvenstva se uspješno privodi kraju.Ulaz za ovaj sportski događaj je 3 KM.

KOMENTARI